OTVARANJE OMLADINSKOG KLUBA „SKLADIŠTE“

Share


U sredu, 9. maja 2012. godine, sa početkom u 19 časova, Omladinski kulturni klub “Skladište” otvario je svoja vrata. Omladinski klub nosi naziv po istoimenom delu Danila Kiša, poznatog pisca rođenog u Subotici, a nalazi se na adresi Park Ferenca Rajhla 12 a (zgrada bivšeg bioskopa „Jadran“). „Skladište“ je zamišljeno kao nov kulturni prostor koji će mladim umetnicima, omladinskim grupama, udruženjima građana, kulturnim radnicima i entuzijastima pružiti kvalitetnu platformu za realizaciju raznovrsnih projekata namenjenih mladima.

Ovom prilikom, u galerijskom prostoru “Skladišta” otvorena je grupna izložba subotičkih umetnika: Emila Kadirića, Melinde Torok, Ervina Kanjoa, Sergeja Radulovića, Vanje Subotić, Ksenije Kovačević, Laure Peić Sagmajster i Svetlane Ždrnje, dok je u hodniku priređena izložba plakata dosadašnjih programa Fondacije “FOKUS”, odnosno Fondacije “Danilo Kiš”, koji su realizovani od osnivanja 2005. godine do danas. 
U muzičkom delu programa učestvovali su autori iz Subotice: Marjanov Miodrag Quartet, Born i DJ Gustav Jr.

Danas, pola veka od početka Šizilišta u DTV Partizan, omladinska istorija je okrenula svoj krug i ponovo došla na svoje ishodište, u zgradu Jadrana. Ovaj put je to SKLADIŠTE, omladinski klub otvoren svim mladima i onima koji se tako osećaju... Duša ište šizilište!
(Dejan Mrkić, rizničar istorije Subotice)

Čekamo Vas na novoj adresi! : )


Foto: Nikola Lučić

 

RADOVI NA ADAPTACIJI PROSTORA

5. mart 2012.


 

12. mart 2012.


19. mart 2012.


 

2. april 2012.


11. april 2012.


17. april