Poliinfo, 11. broj

Share


Iz štampe je izašao jedanaesti broj školskog lista „Poliinfo“ u kojem se nalazi izveštaj o Danu Politehničke škole- jubileju povodom desetogodišnjice Politehničke škole i drugim novinama koje su se dogodile u drugom polugodištu školske 2011/2012. godine. U njemu su kroz intervjue predstavljene razne ličnosti iz kulturnog života Subotice i njihov rad koji ima veliki značaj za mlade ljude ovog grada.

Izdvajamo intervju sa umetnikom Robertom Tilijem koji je tokom školske godine vodio radionicu kreativnog pisanja u organizaciji Fokus fondacije (sada Fondacije“Danilo Kiš“), kao i intervju sa vajarkom Nevenom Grković Bukvić koja nam je predstavila rad Likovne škole „De Medici“ koja talentovane mlade ljude obučava različitim slikarskim veštinama više od dvadeset godina. U intervjuima sa bibliotekarkama Gradske biblioteke Branislavom Žujović i Dorom Hičik skrećemo pažnju na važnost i značaj čitanja. S obzirom na to da smo škola koja školuje arhitekte i tehničare visokogradnje, pisali smo o Mostu na Adi, Sinagogi i drugim značajnim građevinama. U putopisnim reportažama pisali smo o Veneciji, Veroni, Barseloni i drugim evropskim gradovima. Kao i uvek do sada, prikazima smo ispratili događaje vezane za pozorište, film i izložbe i napisali još mnogo radova na različite, slobodne teme.
Školski list“Poliinfo“ izlazi dva puta godišnje, u januaru i junu, a u celosti ga izrađuju učenici Politehničke škole predvođeni svojim profesorima. Politehnička škola obrazuje učenike različitih grafičkih smerova, pa učenici učestvuju u svim fazama izrade lista. Školski list se štampa u Grafičkoj radionici Politehničke škole.
Glavni urednik je Branka Jovičić, profesor srpskog jezika i književnosti, a tehnički urednik je diplomirani grafički dizajner Tihomir Zoraje, profesor u školi.  


 

 

a href=