5 - 26. jun, 19.00 - PUTOVANJE KROZ MOZAK KVENTINA TARANTINA

Share


Špageti vesterni, kung-fu filmovi, eksploatacija… Da li volite filmove koji su omaž ovim žanrovima? Da li ste tip osobe koja na putu do posla sa najboljim prijateljem zastane da bi deset minuta pričala o masaži stopala? Da li ste upoznati sa citatom Ezekiel 25:17? Ako je odgovor na većinu ovih pitanja “da”, dovucite se do “Skladišta” i prisustvujte mini festivalu filmova američkog scenariste, producenta, režisera i glumca Kventina Tarantina. Volonterski kultur klub vam daje  priliku da zavirite u fantastični svet ovog višestruko nagrađivanog maestra velikog platna. On će vas opčiniti, zapanjiti, zastrašiti, nasmejati, zgaditi vam…

Budimo realni, ovde smo zbog tri stvari: psovki, nasilja, neuobičajenog humora. Tu smo da shvatimo pomalo konfuzni način pripovedanja, da uhvatimo sve reference pop kulture, da se prisećamo Čoveka Bez Imena, Taksiste i drugih čuvenih likova filma koji su provučeni kroz scene i dijaloge majstora Q.T.-a. Da pokušamo da prokljuvimo šta se to, za ime svega, nalazi u onom koferu u “Pulp Fiction”-u. Tu smo da pratimo Q.T.-ve likove u raznolikim situacijama, da se smejemo sa njima, besnimo na njih i tugujemo za njima kada ih neko ubije na veoma, veoma… veoma krvav način.

Ukoliko niste upoznati sa njegovim radovima, a odlučite da navratite, bićemo iskreni, postoji veliki spektar utisaka koje možete poneti sa sobom na kraju. Sve zavisi od vas. Da li ćete oživeti kao Mia Wallace nakon predoziranja heroinom, skončati u trenu oka kao Marvin u toku čuvene vožnje sa Julesom i Vincentom, patiti i moliti za milost kao (drugi) Marvin, dok mu Mr. White seče uvo, ili će vas, pak, zadesiti čudo, kao Julesa i Vincenta u Brettovom stanu za vreme pucnjave. Q.T. je tu da vas povede na vožnju, a kako će se ona završiti… pa… postoji samo jedan način da saznate.

Budite Mr. Pink!

 

RESERVOIR DOGS ……………………………… 5. jun 2012.

TRUE ROMANCE ………………………………… 12. jun 2012.

PULP FICTION …………………………………… 19. jun 2012.

INGLORIOUS BASTERDS …………………… 26. jun 2012.

 

Filmovi počinju u 19 časova u Omladinskom klubu “Skladište”.