15. jun, 19.30 - Maču Pikču (Maccu Picchu) - IZGUBLJENI GRAD

Share


Predavanje o tajnama izgubljenog grada Maču Pikču (Peru) održano je u petak, 15. juna u Omladinskom klubu “Skladište” sa početkom u 19.30 časova.
Izgrađen kao kraljevsko utočište za vladara Inka Pačakutija, sakriven među grebenima Anda, izmaglicom obavijeni vrh Maču Pikčua oduvek je privlačio istraživače, arheologe, ezoterike i ostale radoznalce, od kako ga je američki istraživač Hairem Bingam otkrio jula 1911. godine. Smešten u dolini reke Urubamba, u blizini Kuska, ovo svetilište Inka jedno je od najznačajnijih arheoloških nalazišta u svetu.

Danas, više nego ikad, Maču Pikču svojom dramatičnom lepotom i zagonetnom prošlošću privlači savremene hodočasnike sa svih meridijana, otkrivajući fascinantnu storiju o svom nastanku.


Sa tajnama izgubljenog grada Maču Pikčua upoznala nas je Mirjana Stanojlović, profesor engleskog jezika i književnosti, prevodilac i pisac eseja i  putopisa koje objavljuje na sajtovima  B92, Klub putnika, u časopisu “Travel” i “Politici”. Držala je, takođe, predavanja o evropskim i svetskim destinacijama u Domu kulture u Čačku, Institutu Servantes i Kolarčevoj zadužbini.

 


 

style=