16. jun, 10.00 - AUDICIJA ZA POZORIŠNU RADIONICU

Share


Audicija za buduće članove Pozorišne radionice održana je u subotu, 16. juna sa početkom u 10 časova, u Omladinskom klubu „Skladište“ (Park Ferenca Rajhla 12a, zgrada Jadran, 1. polusprat). Uz glumce, koji će biti voditelji radionica, polaznici će biti u mogućnosti da izuzev praktičnog znanja istraže i istoriju pozorišne umetnosti. Radionice će se održavati na srpskom i mađarskom jeziku, a počinju sa radom od septembra 2012. godine.

 

Na Pozorišnu radionicu na srpskom jeziku primljeni su :
1. Biljana Krstić
2. Stefan Stojković
3. Maja Ivković
4. Marija Terezija Stantić
5. Milica Sužnjević
6. Darko Ćakić
7. Jelena Sužnjević
8. Bjanka Gabrić
9. Milisav Puzović
10. Ninoslav Jovčov
11. Nevena Marković

12. Tamara Francuski

Pozorišnu radionicu na srpskom jeziku vodiće glumac Narodnog pozorišta Vladimir Grbić, a na mađarskom glumac Dečjeg pozorišta Bela Kalo.
Plan i program rada radionica biće po uzoru na rad studenata na glumačkim akademijama. Tokom godinu dana, koliko je planirano da radionica traje, izučavaće se osnove glumačkog zanata kao i elementi srodnih umetnosti u okviru pozorišta, scenografije, kostimografije, dramaturgije...  Polaznici će biti u prilici da razvijaju komunikacione sposobnosti, učestvuju na književnim večerima, koncertima i drugim javnim događajima i kroz kontinuiran rad na sebi razvijaju svoje samopouzdanje. Nizom vežbi iz predmeta Govor, Pokret, Ples i Pevanje mladi glumci će razvijati svoj talenat i težiti uzoru savršenog glumca čije telo može ispuniti sve naredbe njegovog uma.
Rezultat godišnjeg rada biće pozorišna predstava. Učešće na radionici je besplatno.
Dođi na audiciju, pokaži se i potvrdi svoj talenat!

Vladimir Grbić (rođen 1980. godine u Rumi) Akademiju umetnosti, dramski odsek, završio je u Novom Sadu u klasi profesora Bore Draškovića. Prva ozbiljnija iskustva u glumačkom pozivu vezuje za pozorište „Promena“. Od 2004. godine je član subotičkog Narodnog pozorišta.  Na 54. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine za ulogu u predstavi „Lažni napad - pogrešna odbrana“ dobio je nagradu za najboljeg mladog glumca. Učestvovao je u pozorišnim radionicama: Brian Shaw: Movements; David Perry, Madeleine Cannon: play Shakespeare;  Brian Shaw: Apartchik; Robert Raponja:  Kolo oko Čehova. Govori engleski i nemački jezik. Dva puta je bio glumac sezone po glasovima publike. Odlukom stručnog žirija dobitnik je nagrade za najbolje ostvarenje u sezoni 2007/08. za ulogu Paše u predstavi "Draga Jelena Sergejevna".

Bela Kalo (rođen u Subotici) završio je  Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Đerđa Hernjaka 1995. godine. Bio je član Novosadskog pozorišta, pozorišta KPGT, član Salašarskog pozorišta, subotičkog Narodnog pozorišta. Trenutno je glumac Dečjeg pozorišta u Subotici. Značajne nagrade: prvi Patakijev prsten za najbolje glumačko ostvarenje među vojvođanskim pozorištima za ulogu Džoa Bonama u monodrami „Džoni pod oružjem“. Nekoliko puta biran za glumca sezone u Narodnom pozorištu. Dobitnik više nagrada za najbolju mušku glavnu i sporednu ulogu u Narodnom pozorištu kao i nagrade za glavnu mušku ulogu na Vojvođanskim susretima. Režirao je kratki film, operu, dečju predstavu, predstavu za odrasle, igrao u filmu, pozorištu, radio scenografiju, snimao reklame, vodio  školu glume, vodio pozorište...