25 - 28. jun - RADIONICA CIRKUSKIH VEŠTINA U “SKLADIŠTU”!

Share


Fondacija “Danilo Kiš” organizovala je četvorodnevnu Radionicu cirkuskih veština u Omladinskom klubu “Skladište“ od ponedeljka, 25. juna, do četvrtka, 28.juna, kada je održana prezentacija svega onoga što je naučeno u toku tri dana intenzivnog rada.

Na radionici koju je vodio Milan Manić, žongler, akrobata i performer iz Beograda, naučeno je žongliranje i manipulišsanje objektima, a polaznici su upoznati i sa osnovama parternih akrobacija i ekvilibrizmom. Rad na radionicama je bio baziran na vežbama za razvoj gipkosti, osećaja za prostor, koordinacije, balansa, kao i vežbama za razvoj snage čitavog tela.
Tokom radionica polaznici su se kroz teoriju i praksu upoznali sa veštinama zastupljenim u savremenom cirkusu, te kroz sam proces rada imali mogućnost istraživanja veština kroz vlastitu prizmu. Radionice su zamišljene po sistemu rada u grupi i pojedinačnog rada, prema afinitetima svakog pojedinačnog polaznika.
Program je bio namenjen svim kategorijama korisnika uzrasta od 15 do 35 godina, apsolutnim početnicima, već aktivnim cirkuskim umetnicima, kao i ciljanim grupama umetnika koji se bave drugim izvođačkim umetnostima.

Milan Manić se bavi cirkuskom umetnošću od 2004. godine. Znanje je sticao na Žonglerskoj konvenciji u Atini, Akrobatskoj konvenciji na Korčuli, radionicama Fatou Traore, Remy Balague, Ezec le Floc’h i Laure Hert iz Francuske, Sebastien Sadiki Danbak iz Danske, Adrian Swarstain iz Španije… Kao artista u raznim disciplinama nastupao  je na festivalima širom Evrope i Balkana sa predstavama Karmen, Kadmo kralj, Just to wind you, Oj Srbijo među šljivama, S.O.S. Planeta Zemlja zove, kao i sa svojim solo performansima.


/p

strong