22. jun, 19.00 - GODIŠNJA IZLOŽBA UMETNIČKE RADIONICE MEDIJALA

Share


Umetnička radionica Medijala desetu godinu zaredom organizuje godišnju izložbu radova polaznika, ali ovoga puta u novootvorenom prostoru Fondacije „Danilo Kiš“ -  Omladinskom klubu „Skladište“. Izložba je otvorena 22. juna, u petak sa početkom u 19 časova i biće postavljena do 30. juna 2012. godine.
Umetnička radionica okuplja mlade ljude svih uzrasta, u dve grupe koje se sreću svake subote u krajnje inspirativnom prostoru radionice u ulici Adolfa Singera broj 19 i stvaraju radove koji plene svežinom i bogatstvom ideja. Radionice se odvijaju na srpskom i  mađarskom jeziku. Pokrovitelj je Fondacija “Danilo Kiš”. Učešće je besplatno.

 

 

Tokom godišnjeg rada polaznici su u mogućnosti da se upoznaju sa najrazličitijim slikarskim i stvaralačkim tehnikama kao i da ispitaju koja od otkrivenih metoda najviše odgovara njihovom stvaralačkom senzibilitetu.
Polaznici ističu da vole opuštenu i prijateljsku atmosferu u tom inspirativnom prostoru gde nastaju najneobičnija dela koja su proizvod kreativnosti kao i vrednog rada i posvećenosti mladih stvaralaca, uz mentorsku podršku Gorana Vuletića, slikara i likovnog pedagoga. Azra Kostić, jedna od polaznica, naglašava važnost izložbe kao krune godišnjeg rada i motivacije koju dobija kada zna da će njeni radovi biti predstavljeni na uvek posebnoj i drugačijoj izložbi koju organizuje Studio „Medijala” .


slike/medijala_11.jpg