14. mart, 19.30 – BELDOCS EHO FILM: U GODINI HIP HOPA

Share


ondacija “Danilo Kiš” u saradnji sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma “Beldocs” nastavlja ciklus filmova iz selekcije prošlogodišnjeg festivala, koji će trajati i tokom 2013. godine. Ljubitelji dokumentarnog filma su već bili u prilici da pogledaju film o zvezdi svetske umetničke scene "Marina Abramović: Umetnik je prisutan" u režiji Metjua Ejkersa, pank bajku o prijateljstvu i odrastanju u Istočnoj Nemačkoj “Ovo nije Kalifornija” nemačkog reditelja Martena Persiela, te film u špansko-srpskoj koprodukciji Muriela Buzare “U potrazi za beogradskim andergraundom”.

U godini hip hopa (V letu hip hopa), Boris Petkovič, Slovenija 2011, 71′
Slovenački dokumentarno-muzički film autora Borisa Petkoviča (režija, scenario, fotografija) i Marka Godnjaveca - Jizah (scenario). Pogled na današnje stanje Slovenije, kroz oči surovog muzičara. Slika o podeljenoj kulturi, bez filtera i uzdržanosti upakovana u rimu.
Film predstavlja rep muziku u Sloveniji, od njenih početaka do danas. Provešće nas kroz istoriju i prethodnike tog žanra, prve pokušaje repa u Sloveniji. Sa presekom po regijama prikazuje i kako se rep muzika razvijala sa svojom okolinom.
U filmu će publika moći da pogleda i posluša dela najbitnijih rep muzičara u Sloveniji: Ico, Dalaj Eegol (Ali En), Simon Stojko Falk, Ezy-G, Ziebane, 6 Pack Čukur, Valterap, Murat & Jose, Doša, Klemen Klemen, Stekli psi, Tekochee Kru, Thug Connect, N'Toko, Pižama, Kosta, Trkaj, Zlatko i mnogih drugih...

Ulaz na projekciju je slobodan.