5. oktobar, 22.00 – KONCERT: STUTTGART ONLINE I LJUDSKE POTREBE

Share


Beogradski sastav Stuttgart Online i subotički trojac Ljudske potrebe u okviru mini zajedničke turneje održali su koncert 5. oktobra u Omladinskom klubu „Skladište“, sa početkom u 22 časa.              
Stuttgart Online ovim koncertima nastavlja promociju svog drugog albuma "Prava stvar", dok Ljudske potrebe uz numere sa prethodna dva izdanja prezentuju i nekoliko novih  koje će se naći na njihovom sledećem EP-u koji izlazi u novembru pod nazivom "Tragedija genija".

Stuttgart Online je srpski dvočlani rock sastav. Jedni su od predstavnika nove srpske scene. Grupa je osnovana 2006. godine. Stuttgart Online su: Bojan Slačala – bas i glas i Marko Barišić – bubnjevi i glas. Web magazin Popboks ih proglašava za najbolje debitante 2007. godine. Njihovi samizdat singlovi su se više puta nalazili na relevantnim domaćim radio listama. Bitni nastupi su EXIT 2007 i 2009, ART & MUSIC festival u Puli 2008, kao i veliki broj nastupa u regionu. Stuttgart Online je snimio prvi album "Radost svakom domaćinstvu" 2009. godine u studiju “Digimedia” u Beogradu a trenutno promovišu svoj drugi album "Prava stvar" koji je izašao kao samizdat izdanje.
Ljudske potrebe je subotički sastav  nastao 2010. godine. Imaju tri izdanja iza sebe koja su izašla za etikete “Slušaj najglasnije” (Zagreb) i “Manekeni Bigza” (Beograd): “Parče života” (2010), “Povratak u realno” (2011) i Sp “Sizofrejmija” (2012). Imali su mnogobrojne nastupe po Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Kikindi, na Trenchtown Festivalu 2011, Festivalu Filmski Front 2010. i u Domu omladine Beograda na seriji koncerata “Scena uživo” 2011. Karakterisani su kao electro-punk bend sve do odlaska Igora Andrejića (sempler i klavijature) iz sastava. Tada dobijaju pojačanje u vidu živog bubnja i menjaju pravac u noise rock. Trenutni presek: Armand Mesaroš - bas, Vuk Miletić - vokal, Dragan Đurić - gitara, Neven Tili - bubnjevi. U pripremi im je novi Ep pod nazivom “Tragedija genija”. Ne uzimaju zatvorenike.