14. novembar, 19.30 - PROMOCIJA KNJIGE: "BLUZ POEZIJA" ROBERTA TILIJA

Share


U četvrtak, 14. novembra 2013. godine sa početkom u 19.30 sati u Omladinskom klubu "Skladište" održana je promocija nove knjige Roberta Tilija pod nazivom "Bluz poezija".
Razgovor sa autorom je vodio Đorđe Kuburić, pesnik.

Nova knjiga Roberta Tilija "Bluz poezija" (Izdavačka kuća "Alma", Beograd, 2013) sadrži preko sto prepevanih antologijskih pesama bluza, sa biografskim podacima i karikaturama autora.

Robert Tili (1959, Subotica) je pesnik, prozaista, publicista, prevodilac, likovni umetnik i muzičar. Od 1982. do 2013. godine objavio je dvadeset naslova, u štampanom i elektronskom obliku. Prevodi poeziju s engleskog i mađarskog jezika, autor je enciklopedije bluza i (savremenog) džeza. Dobitnik je nagrade „Dr Ferenc Bodrogvari“ (1999) za knjigu irskih bajki, koju je sam ilustrovao. Dobitnik je i književne nagrade “Miroslav Dereta” za roman “Izdah iz staklenika” 2012. godine. Vodio je i uređivao samostalne emisije na TV stanicama K23, YU Eco i Super TV. Honorarno uređuje i vodi muzičke i književne autorske emisije na Radio Subotici. Trenutno radi kao autor pet emisija na subotičkom radiju i vodi Radionicu kreativnog pisanja pri Fondaciji „Danilo Kiš“ u Subotici.