7. decembar, 22 i 23h – KONCERTI: DESYA LOVOROV EXPERIENCE/ KRIŠKE

Share


U petak, 7. decembra od 22 i 23h u Omladinskom klubu “Skladište” koncerte će održati mladi subotički autor koji stvara pod autorskim imenom DESYA LOVOROV EXPERIENCE i beogradski bend KRIŠKE.

KRIŠKE (Beograd)
Iako postoje preko tri godine, bend Kriške nije lako svrstati ni u jedan žanr. Njihova muzika je bliža bendovima sedamdesetih i prizvuku koji su tada nosili talasi kraut rocka, no wavea i noise scene underground bendova. Članovi benda su se okupili oko zajedničkog shvatanja muzike i originalnog zvuka koji se retko, ako i uopšte, može čuti na domaćoj sceni. Do sada su odsvirali značajan broj samostalnih koncerata i učestvovali na brojnim festivalima i grupnim svirkama u Srbiji, Makedoniji, Sloveniji i Hrvatskoj. Prolazeći kroz mnoge faze u istom sastavu, Kriške istražuju granice žanrova i stilova, i često ih prevazilaze inovacijama i otvorenim pristupom koji objedinjuje uticaje sličnih bendova iz prošlosti i savremene alternativne svetske muzike.
Album koji je nedavno izdao “Odličan Hrčak” snimljen je u analognom studiju “Kramasonik” u Zagrebu gde su Kriške pokušale da pruže publici dobro prepoznatljiv zvuk kojeg dugo nije bilo kod nas. Kroz snimanje albuma otisnuli su se u eksperimentisanje i dobili zvuk i energiju koji se razlikuju od onoga što se može čuti na njihovim koncertima. Uživo, Kriške nude dosta energičniji i tvrđi zvuk nego na samom albumu ali i jedno i drugo predstavlja neponovljiv doživljaj za slušaoca koji je spreman na nove stvari. Album ima deset pesama i za singl “Penicilin” urađen je spot u saradnji sa poznatim režiserom Milošem Tomićem. Na koncertima se publika često iznenadi novim i drugačijim numerama koje bend stalno donosi i tim potvrđuje svoju kreativnost i upornost u radu. Kriške su osveženje koje ćemo još dosta vremena gledati kako redefinišu svoj zvuk i nastavljaju sa istraživanjem novih pravaca kao i širenjem sopstvenog kreativnog spektra.
http://soundcloud.com/kriskebend/
www.facebook.com/kriskeband


DESYA LOVOROV EXPERIENCE

Ravničarska sredina, sasvim dovoljno životno iskustvo, gomila preslušane muzike naterala je sasvim običnog i zaljubljenog čoveka da uradi nešto konkretno na muzičkom planu. Desya Lovorov je sindrom, a ne pravo ime čoveka koji stoji iza ovog samodeklarativnog one-man benda, iako je prisutna još jedna osoba "iz senke", mistik Karlos Jung, koji pravi matrice i aranžmane u dalekom Somboru. Žanr ovih (kvazi)muzičkih komada je teško odrediti, jer se kreće od pop-šansona, Ex-Yu zaostavštine, preko (post)-unka i sludge-a, do čiste poezije i noise-a.
Lovorov ima iza sebe nekoliko demo albuma, u periodu od 2007. godine do danas. Dva albuma kao DLE je izdao 2012. godine u okviru net-labela DECIVILISER Records, koji promoviše muziku drukčijeg usmerenja, bez zadrške i samocenzure. Prvi nastup se zgodio 6. oktobra u kućnoj atmosferi "Studija 11", uz podršku prijatelja i najbližih.
Diskografija:
"Da li me je magla samo takla?" (2012)
http://deciviliserrecords.bandcamp.com/album/da-li-me-je-magla-samo-takla
"Hermenautičar" (kompilacija ranih radova, 2012)
http://deciviliserrecords.bandcamp.com/album/hermenauti-ar
Deciviliser Records: http://www.facebook.com/deciviliserrec

Ulaz na oba koncerta je slobodan.