Dan Evrope

Share


“Danilo Kiš” Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice i Udruženje građana “CIAO” iz Subotice zajednički su organizovali proslavu Dana Evrope. Tradicionalno, Subotičani su mogli da posete nekoliko štandova raznih nevladinih organizacija u Subotici i da se kroz razne publikacije i flajere upoznaju sa temeljnim vrednostima Evropske zajednice.

Paralelno sa tim, održano je nekoliko kreativnih radionica koje su vodili volonteri Volonterskog kulturnog kluba Fondacije i članovi Udruženja građana “CIAO”, a zajednička tema radionica jeste bila mogućnost mladih da kroz program Evropskog volonterskog servisa otputuju za Evropu i volontiraju u nekoj od omladinskih evropskih organizacija. Ceo program je bio obogaćen gostovanjem volontera ovih organizacija u medijskim kućama Subotice, dok je za ovu priliku upriličena i mala prodajna izložba rukotvorina mladih subotičkih umetnika i entuzijasta.
Radionicama promocije i upoznavanja mladih sa mogućnostima putovanja i volontiranja je prisustvovao relativno veliki broj mladih sugrađana, i najavljena je proslava Dana Evrope i za 2013. godinu!