POLIINFO 12

Share


Iz štampe je izašao dvanaesti, januarski broj školskog lista Politehničke škole“Poliinfo“. Izdvajamo tekst „O školama, Subotici i još ponečemu“ u kojem je  Georg Odri, profesor istorije u Politehničkoj školi, pisao o prošlosti Subotice, naročito se usredsređujući na razvoj subotičkih škola kroz vekove.

Kao i uvek do sada, ispratili smo neka od značajnih kulturnih dešavanja. Donosimo intervju  sa  Gaborom Lenđelom, muzičarem i kompozitorom i ujedno  organizatorom Festivala „Omladina“, održanom u decembru 2012. godine. Učenice Politehničke  škole bile su volonterke koje su učestvovale u organizaciji ovog festivala od regionalnog značaja i o njemu su nas izvestile iz svog, volonterskog ugla. Skrećemo pažnju i na intervju sa Marinom Jaramazovićem, umetničkim rukovodiocem folklornog ansambla „Mladost,“koji je govorio o tome zašto je „Mladost“ već decenijama važno i značajno stecište mladih ljudi. Donosimo i tekst o Iliji Tomiću, državnom prvaku u sportskom penjanju, sa željom da ukažemo na to da se do velikog uspeha stiže zahvaljujući ambiciji, a pre svega, upornosti. Izdvajamo putopisnu reportažu sa maturske ekskurzije iz Praga, na kojoj smo fotografijom ovekovečili trenutak slučajnog susreta sa holivudskim glumcem Džonijem Depom. Skrećemo pažnju i na tekstove učenika i profesora o aktuelnim i zanimljivim temama. Tu su i brojni učenički književni, ali i likovni i radovi iz oblasti grafičkog dizajna.
Školski list“Poliinfo“ izlazi dva puta godišnje, u januaru i junu, a u celosti ga izrađuju učenici Politehničke škole predvođeni svojim profesorima. Politehnička škola obrazuje učenike različitih grafičkih smerova, pa učenici učestvuju u svim fazama izrade lista. Školski list se štampa u Grafičkoj radionici Politehničke škole.
Glavni urednik je Branka Jovičić, profesor srpskog jezika i književnosti, a tehnički urednik je diplomirani grafički dizajner Tihomir Zoraje, profesor u našoj školi.