26. april, 21:00 - KONCERT: DORENA (Švedska)

Share


U petak, 26. aprila 2013. godine sa početkom u 21 čas u Omladinskom klubu “Skladište” gostovao je mladi post-rok bend Dorena iz Švedske, u okviru promotivne koncertne turneje povodom objavljivanja njihovog novog albuma “Nuet”. Ulaz na koncert je slobodan.

Dorena - Nuet
Pop / Electronica / Post-rock - Geteborg, Švedska
Muzika za ljubav, snove, i tople letnje noći. Dorena pravi prelepi nostalgični post-rok, bez pretenzija.

"Nuet" je švedska reč za "sadašnjost", i kako sam naziv ukazuje, album se u velikoj meri bavi konceptom vremena. Pesme su pokušaji da se uhvate male stvari, kratki fragmenti. Bilo da to je misao, sećanje, dodir ili miris, Dorena uspeva u opisivanju tih fragmenata, tako što ih otelotvoruje u svojoj muzici. „Puno toga se dogodilo u ovih nekoliko godina od kako nam je poslednji album izašao“, kaže gitarista i pevač Kim Ruiz.
„Kako smo sazrevali, primetili smo da godine sve brže i brže proleću. Ove pesme su za nas način da zadržimo stvari koje bi inače bile iskrivljene sećanjem ili padom u zaborav.” Izdavanjem albuma “Nuet” Dorena označava novo poglavlje u svom radu. Još uvek je sveža i inovativna, ali sa bezvremenim osećajem, retko viđenim u okviru ovog muzičkog žanra. Organska i elekronska matrica zajedno u sonično prodornim pesmama uspevaju da izazivaju vreme, a rezultat je jednako srceparajući i srcezagrevajući.

Dorena je post-rok bend osnovan 2007. od strane petorice momaka koji žive u široj okolini grada Geteborga u Švedskoj. Članovi su svirali zajedno u raznim konstelacijama dok su pohađali srednju školu. Pre samog osnivanja Dorene, koje se desilo u jesen 2007, četiri od pet članova, bili su u jednom skrimo bendu. Kada je pevačica odlučila da napusti taj sastav, Kim je počeo da svira gitaru, a Simon je preuzeo
bas gitaru. Bend čine: Kim Ruiz - gitara, vokal, Andreas Brandt - gitara, Robin Lindström - gitara, Simon Rohlén- bas, Jonatan Tikas - bubnjevi.

Diskografija:
2008 - Holofon (samizdat)
2008 - Dagsländan Demo
2010 - About everything and more
2013 - Nuet

www.myspace.com/dorenamusic
www.dorenamusic.com