29. novembar, 22.00 - PROMOCIJA MUZIČKE KOMPILACIJE „SEVER SEVEROZAPAD 3“

Share


U petak, 29. novembra 2013. godine, sa početkom u 22 časa u Omladinskom klubu "Skladište" održana je promocija muzičke kompilacije “Sever-severozapad vol. 3” u izdanju Fondacije "Danilo Kiš".

Na našoj Facebook stranici, svakodnevno, do promocije, predstavljamo po dva benda koji učestvuju na Kompilaciji, i njihove biografije i dosadašnji rad.

 


 

 

 

 

Sledeće numere su se našle na kompilaciji “Sever-severozapad vol. 3“ :
01. HalloAgain - Special Kind
02. Ljudske potrebe - Primalni krik
03. Pionir 10 - Pop Song
04. Sevdah Youth - Post Punk
05. Nafta - Svačija i ničija
06. Omladinac 11 - Lepota je prolazna
07. Senkiháza - Szombat
08. Neuroleptic trio - Besna kao majski vetar, dosadna kao aprilska kiša
09. Vučja tazbina - Izvinite na smetnji
10. Carry - Kotkodács
11. Nebo je crveno - Promeni me
12. Wooden Ambulance - Let's Make Better Mistakes Tomorrow (alternative version)
13. All the Arms We Need - Serpent's Call
14. YusYus - Ticking Cloocks
15. MuseTrap - Run
16. Secret Man - European GirlIzdavač: Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" Subotica
Urednik izdanja: Dragan Đurić
Snimatelj i producent: Vladimir Grubor
Producent pesme “Svačija i ničija”: Slobodan Vukosavljević
Snimatelj i producent pesme “Let's Make Better Mistakes Tomorrow” (alternative version): Milan Glavaški, studio Big Pink, Sent Andreja
Dizajn omota: Viktor Juriga
Tehnička podrška: Audio Solutions
Snimano u Studiju 11
Subotica, 2013.

Free download: www.danilokis.rs
Bendovi zadržavaju autorska prava.

Medijski partneri: RTV City


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


Ulaz na promociju je slobodan.

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” je tokom februara 2013. godine pozvala muzičke autore sa teritorije Grada Subotice da se prijave na konkurs za kompilaciju “Sever-severozapad vol. 3”. Konkurs je bio otvoren do 1. aprila 2013. godine, a pravo učešća su imali autorski bendovi i muzički stvaraoci sa teritorije Grada Subotice, sa autorskim pesmama koje do kraja realizacije konkursa nisu bile objavljene u drugim muzičkim izdanjima.
Kompilacija muzike subotičkih autora “Sever Severozapad Volume 3” se na ovaj način nadovezuje na prethodne dve objavljene kompilacije - “Sever Severozapad” (Korova, 2000, Fondacija „SOROS“) i “Sever Severozapad/ Laku noć, deco” (Korova, 2006, Fondacija „FOKUS“), a čitava edicija ima za cilj da periodično zabeleži i prikaže presek aktuelne subotičke scene u oblasti savremene autorske muzike alter/indie/pop/rock žanra.
Na konkurs se prijavilo dvadesetak subotičkih bendova. Autori čije pesme su se, po odabiru urednika izdanja, našle na kompilaciji dobili su priliku da svoju autorsku pesmu snime u profesionalnom muzičkom studiju u Subotici - Studiju 11. Snimanje i produkciju pesama za kompilaciju je organizovala i podržala Fondacija „Danilo Kiš“. Autori čije pesme su uvrštene u kompilaciju su sledeći subotički bendovi: Nebo je crveno, Nafta, Eraiz, Pionir 10, Omladinac 11, Carry, Wooden Ambulance, All the Arms We Need, Sevdah Youth, Neuroleptic Trio, Ljudske potrebe, YusYus, Muse Trap, Secret Man, Fluat, HalloAgain. Oni su tokom proteklog perioda predano radili u studiju, gde su uz podršku snimatelja i tonskog producenta kompilacije Vladimira Grubora snimali odabrane numere.
Nakon objavljivanja kompilacije vršiće se promocija kompilacije “Sever-severozapad vol. 3“ u svim značajnijim medijima u Subotici, Srbiji i regionu, uključujući koncertnu promociju u Omladinskom klubu „Skladište“ .