ZAVRŠENA AUDICIJA ZA POZORIŠNE RADIONICE NA SRPSKOM I MAĐARSKOM JEZIKU

Share


U nedelju, 16. juna 2013. godine od 10 do 14 časova u Omladinskom klubu “Skladište” održana je audicija za Pozorišne radionice na srpskom jeziku i mađarskom jeziku, u organizaciji Fondacije “Danilo Kiš”. Za audiciju je bilo potrebno naučiti napamet tekst po izboru (dramski monolog, komični monolog, pesmu...).
Grupu na srpskom jeziku vodi glumac Narodnog pozorišta Vladimir Grbić, dok grupu na mađarskom jeziku vodi glumac Dečjeg pozorišta Bela Kalo. Radionice su namenjene mladima uzrasta od 17 do 30 godina.

Na audiciju za Pozorišnu radionicu na mađarskom jeziku se prijavilo 20 zainteresovanih, od kojih je, uprkos predviđenom broju od minimum deset polaznika po radionici, primljeno njih trinaestoro, s obzirom na talenat koji su pokazali tokom audicije. Tom prilikom su primljeni: Verebes Andrea, Kőműves Noémi, Drobina Norbert, Nyári Ákos, Antóci Dorottya, Lányi Nicolette, Búbos Dávid, Huszka Lilla, Pece Réka, Kis Izabella, Lengyel Klementina, Ficze Árpád, Szarka Ákos.
Pozorišna radionica na srpskom jeziku će se ponoviti u septembru 2013. godine. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane, uključujući one koji su učestvovali na audiciji u junu, da se prijave u septembru.
Radionice počinju sa radom od oktobra 2013. i trajaće do juna 2014. godine, a polaznici će se sastajati dva puta nedeljno u prostorijama “Skladišta”.
Učešće na radionici je besplatno.