U SUBOTICI ODRŽAN PRVI REGIONALNI FESTIVAL GIFOVA – GIFESTU SUBOTICI ODRŽAN PRVI REGIONALNI FESTIVAL GIFOVA – GIFEST

Share


U subotu, 1. juna 2013. godine sa početkom u 20 časova u Omladinskom klubu “Skladište” u Subotici, održan je Prvi regionalni festival gifova G I F E S T.
Cilj Festivala je da na jednom mestu okupi autore koji se bave ovom vizuelnom formom i time im pruži priliku da prikažu svoje autorske radove. Animirani gif je savršena mala forma koja pruža mogućnost iskazivanja stvaralačkih ideja od apstraktnih do angažovanih. Gif format sa svojim osobinama dozvoljava brz i efektan prenos ideje kroz vizuelni doživljaj

Na konkurs, koji je bio otvoren do 15. maja 2013. godine, se prijavilo više od 70 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bugarske sa više od 200 svojih autorskih radova.
O izboru radova odlučivao je žiri u sastavu: Jasna Skenderović, Boris Čegar, Mile Tasić i Miroslav Lazendić. Petočlani žiri odabrao je najbolji gif i dodelio mu prigodnu nagradu, skulpturu Jugoslava Sivića, umetnika iz Subotice.
Tokom večeri su bili prikazani gifovi u revijalnom i takmičarskom delu. U 22 časa se druženje nastavilo u klubu Clash uz dj set Neomodern.
Organizatori Festivala su: Mirjana Mitrić, Ivana Rađenović i Viktor Juriga.
Projekat su podržali Politehnička škola i Fondacija “Danilo Kiš” iz Subotice.
www.gifest.com