GOSTOVANJA PREDSTAVE POZORIŠNE RADIONICE FONDACIJE

Share


Predstava Pozorišne radionice na mađarskom jeziku Fondacije “Danilo Kiš”, pod nazivom “Ništa”, gostovala je na premijeri  Salašarskog pozorišta 27. jula 2013. godine u Kovilovu. Članovi Pozorišne radionice koju je protekle školske godine u Omladinskom klubu “Skladište” vodio glumac Dečjeg pozorišta Bela Kalo imali su jedan dan na raspolagaju da se prilagode novim uslovima i prostoru, te odigraju svoju završnu predstavu na ovom festivalu open-stejdž pozorišta.

Za leto su dogovorena još dva gostovanja ove mlade pozorišne trupe. Od 10. do 11. avgusta 2013. godine predstava “Ništa” gostuje na festivalu u Zambeku, letnjoj pozorišnoj sceni Budimpešte. Festival se održava u napuštenoj vojnoj bazi nedaleko od Budimpešte, gde se već godinama organizuju letnji festivali i pripremaju nove predstave. Mladi polaznici Pozorišne radionice imaće tako priliku da igraju pred pozorišnim kritičarima i tročlanim žirijem Festivala. Na Festivalu će boraviti dva dana, tokom kojih će moći da pogledaju i druge festivalske predstave.
Treće gostovanje predstave “Ništa” je planirano za 17. avgust 2013. godine sa početkom u 16 časova, na Katai salašu, pored Bačke Topole. Povod je proslava 25 godina postojanja radionice "Szép Szó" (Lepa reč), na kojoj se uči lep govor, uvod u pozorište, te priređuju pozorišne predstave. Predstavi će prisustvovati svi dosadašnji, kao i aktuelni članovi ove radionice, gosti iz Srbije, kao i iz drugih evropskih zemalja.