“Priča o nevažnim junacima” na Trema festu

Share


Predstava “Priča o nevažnim junacima” gostovala je na  16. Art Trema Festu u Rumi 22. avgusta 2013. godine sa početkom u 21 čas.
U organizaciji Gradskog pozorišta Ruma, od 22. do 25. avgusta  2013. godine održan je 16. Art Trema Fest Ruma 2013 - “Letnja trema”, na kom je gostovala i ova subotička predstava.

 

Predstava je nastala tokom Pozorišne radionice na srpskom jeziku koju vodi glumac Narodnog pozorišta Vladimir Grbić, u organizaciji i pod pokroviteljtsvom Fondacije “Danilo Kiš” iz Subotice.
“Priča o nevažnim junacima” predstavlja adaptaciju monodrame Zijaha Sokolovića “Glumac je glumac je glumac”, u režiji Vladimira Grbića. Igraju polaznici radionice: Maja Ivković Ivandekić, Ninoslav Jovčov, Bjanka Gabrić, Milisav Puzović, Bilja Krstić, Stefan Stojković, Nevena Marković i Marija Terezija Stantić.
Mladi subotički glumci izveli su predstavu na kamernoj sceni Gradskog pozorišta Ruma u Domu Omladine. U razgovoru nakon predstave, koji je potom održan u bašti Doma omladine Ruma, učestvovali su akteri predstave kao i publika. Razgovor je vodila Vesna Rajković.
Art Trema Fest Ruma je pozorišni festival koji postoji od 1998. godine i održava se krajem marta, a od pre nekoliko godina i krajem avgusta svake godine u Rumi. Festival posećuju amateri, profesionalci, studenti glume sa svojim predstavama i drugi.
Subotički mladi glumci imali su na ovaj način priliku da se predstave svojom prvom završnom predstavom pozorišne radionice koju su u protekloj godini pohađali na ovom renomiranom vojvođanskom pozorišnom festivalu.