18. mart, 19.30 - BELDOCS EHO FILM: VLADA

Share


Fondacija "Danilo Kiš" nastavlja saradnju sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma "Beldocs" i organizuje ciklus filmova iz selekcije prošlogodišnjeg festivala.
Ljubitelji dokumentarnog filma će biti u prilici da premijerno u Subotici pogledaju svakog meseca po jedan film iz odabranog festivalskog programa.

U okviru ciklusa "Beldocs Eho film" biće prikazani sledeći dokumentarni filmovi: "Kultura cveta" reditelja Branka Radakovića, tragikomična priča o statistima, protagonistima, antagonistima, suflerima, kritičarima i tapšateljima srpske kulture, "Biljeg Živka Nikolića" rediteljke Snežane Bajčete, priča o velikom tihom umetniku koji je svet posmatrao kroz objektiv kamere, "Dunav slobodno plovi" reditelja Saše Perića, film o nezavisnim umetničkim scenama u osam gradova na Dunavu, "Vlada" reditelja Rudija Urana, muzički dokumentarac o Vladi Divljanu, kao i laureat ovogodišnjeg Sandensa "Pussy Riot – pank molitva", film koji prati zbivanja vezana za suđenje i optužbu članica ruske feminističke umetničke grupe Pussy Riot.

Prvi film iz ciklusa koji će biti prikazan u Omladinskom klubu "Skladište" je film "Vlada", reditelja Rudija Urana. Projekcija je zakazana za utorak, 18. mart, u 19.30. Ulaz je slobodan.

VLADA, Rudi Uran, Slovenija, 2009, 53‘
SINOPSIS: Vlada Divljan, muzičar koji je ranih devedesetih napustio rodni Beograd i započeo neobičan život (i)migranta. Kao i mnogi drugi umetnici, Vlada je izgubio svoj “kulturni prostor”. Nekada idol svoje generacije, u inostranstvu prerasta u zrelog kompozitora filmske muzike, koji ipak voli da se vraća na muzičke bine širom bivše Jugoslavije. Sa kritičkom discancom spreman je da priča o svojoj kreativnosti, svojoj zemlji i događajima, koji su uticali na njegovu nepredvidivu sudbinu.
REDITELJ: Rudi Uran
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Rudi Uran, Nenad Kuzmić, Vlada Divljan, Tania Andrea Stedelman
MONTAŽA: Rudi Uran
MUZIKA: Vlada Divljan
PRODUKCIJA: Irena Kramberger Uran, Andrej Veble

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.