PRIMLJENI NOVI POLAZNICI POZORIŠNE RADIONICE NA SRPSKOM JEZIKU

Share


U nedelju, 22. septembra 2013. godine u Omladinskom klubu “Skladište” održana je audicija za Pozorišnu radionicu na srpskom jeziku. Na audiciju se odazvao veliki broj mladih ljudi, koji su tokom audicije uživali podršku starijih polaznika radionice, kao i kolega i prijatelja. Zbog zapaženog talenta koji su kandidati pokazali tokom radionice, grupu buduće pozorišne radionice činiće čak 17 polaznika, a to su: Oliver Blesak, Miloš Stojanović, Milica Tepavac, Jelena Cvijan, Teodora Đurić, Milica Maravić, Darko Ćakić, Srđan Olman, Sara Arbutina, Mina Caušević, Aleksandra Matković, Siniša Stjepanović, Dejan Prćić, Danijela Pinterić, Demijan Palančai, Dušan Mihailović i Dejan Orkić.

U toku pozorišne radionice polaznici će se baviti glumačkim vežbama, nakon čega će uslediti javni čas, a zatim i predstava. Radionica će imati i brojne goste koji se bave glumom, režijom, pozorištem i filmom.

Grupu na srpskom jeziku vodi glumac Narodnog pozorišta Vladimir Grbić. Radionice su namenjene mladima od 17 do 30 godina starosti i počinju sa radom od oktobra 2013, a trajaće do juna 2014. godine. Polaznici će se sastajati dva puta nedeljno u prostorijama “Skladišta”. Učešće na radionici je besplatno.

Organizator i pokrovitelj radionice je Fondacija “Danilo Kiš”.