Share


KONCERT GRUPE "VELIKI PREZIR"

Kultna grupa "Veliki prezir" nastupila je u organizaciji FOKUS Fondacije u nedelju, 21. januara 2007. godine u Kafe galeriji "Yu Fest!"

 


Veliki Prezir je osnovan juna 1994. godine u sastavu: Kole - vokal i gitara, Slavko - gitara i Dušan - bubnjevi. U jesen 1996. se pojavljuje prvi, istoimeni, album. Osim pesme Samo tebe znam, koja je još pre objavljivanja albuma postala hit, sa ploče se izdvajaju još dva singla - Ne znam i Dobro je. Spotove za sve tri pesme je uradio naš poznati snimatelj Aca Ilić.

Drugi album 1,2,3,4 izlazi krajem 1997. godine. Na njemu se nalazi jedanaest pesama sa prošlog albuma snimljenih uživo u studiju M, i do tada neobjavljena Udica. Bendu se priključuje i Draga Antonov, basistkinja grupe Oružjem Protivu Otmičara.

Posle pauze od skoro pet godina, Veliki Prezir se vraća na muzičku scenu sa novim albumom Brazde. Po mišljenju kritike, to je autentično remek delo modernog gitarskog roka, zrelo ostvarenje koje dostiže sam vrh domaće produkcije. Najzad, posle četiri godine, 2005, pojavljuje se album Ruka bez povratka, snimljen u njihovom studiju Kombinat Rekords, pod producentskom palicom Borisa Mladenovića (Jarboli).