23. 10. - Beldocs: GOLD ALONG THE BANKS

Share


Fondacija “Danilo Kiš” u saradnji sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma “Beldocs” nastavlja ciklus filmova iz selekcije prošlogodišnjeg festivala. Ljubitelji dokumentarnog filma su već bili u prilici da pogledaju film o zvezdi svetske umetničke scene "Marina Abramović: Umetnik je prisutan" u režiji Metjua Ejkersa, pank bajku o prijateljstvu i odrastanju u Istočnoj Nemačkoj “Ovo nije Kalifornija” nemačkog reditelja Martena Persiela, film u špansko-srpskoj koprodukciji Muriela Buzare “U potrazi za beogradskim andergraundom”, te film o slovenačkoj hip hop sceni "U godini hip hopa" Borisa Petkoviča.
Film “Gold Along the Banks” (Nikola Zečević, Srbija, 2011, 59') bio je prikazan u sredu, 23. oktobra 2013. godine u Omladinskom klubu "Skladište" sa početkom u 19.30 časova. Ulaz je slobodan.

“Gold Along the Banks” Nikole Zečevića je nezavisni dokumentarac o novoj generaciji kreativaca sa ulica Beograda. Film prikazuje život, ambicije i vizije uličnih umetnika, muzičara, dizajnera, studenata, preduzetnika i drugih mladih Beograđana. Svako od njih uspeo je u svojoj zamisli bez ičije pomoći i donacija. Film otkriva kako im je to pošlo za rukom, njihove utiske i planove za budućnost.
Autor filma Nikola Zečević je 2009. godine došao u Beograd da uči srpski, a ostao oduševljen originalnim i kreativnim inicijativama koje su pokrenuli mladi ljudi. Po povratku u Holandiju odlučio je da snimi ovaj film, da bi beogradsku kreativnu scenu prikazao ostatku sveta. “Hteo sam da ovekovečim taj momenat, puls današnjeg Beograda. Puno je sjajnih stvari u gradu, treba samo da ih potražite, baš kao zlato”, rekao je reditelj, objašnjavajući naslov filma - “Zlato na obalama”.

Gold Along The Banks - Official Trailer from Nikola Zecevic on Vimeo.
Prva tri minuta filma možete pogledati ovde!
"Gold Along The Banks" na FB!


/p