18. 10. - Šverceri kulture u Skladištu: Visszajáró & Sőrés Zsolt AHAD, posle DJ Suhov

Share


U okviru VI. Festivala šverca kulture Šinobus u petak, 18. oktobra 2013. godine u Omladinskom klubu "Skladište" od 21 čas nastupio je bend Visszajáró & Sőrés Zsolt AHAD, a zatim DJ Suhov. Ulaz je bio slobodan.

Visszajáró je vojvođanski eksperimentalni noise bend, koji su osnovali Lenkes László i Czini Ákos. Muziku dvojca karakteriše improvizacija haotičnih, mračnih zvukova, povremeno isprepleteni skromnim, mirnijim taktovima. Proteklih decenija bend se trudi da tradicije muzičkih subkultura pretoči u savremene, eksperimentalne i slobodne muzičke oblike, koje će karakterisati sloboda, nezavisnost, zajednička igra, otvorenost. Ovaj put partner benda će biti Sőrés Zsolt AHAD, konceptualni umetnik.
Dj Suhov je mladi producent i Dj, koji živi na relaciji Segedin - Kecel. Njegovu muziku karakterišu hiphop, downtempo, breakbeat taktovi i motivi narodne muzike.
Više o njihovoj muzici:
Sőrés Zsolt AHAD: inaplo.hu/ahad
Visszajáró: visszajaro.blogspot.com
soundcloud.com/ismerek1embert

VI. Šinobus festival šverca kulture, koji povezuje dva bratska grada, Segedin i Suboticu, bio je održan od 13. do 19. oktobra 2013. godine na više lokacija i u legendarnom pograničnom vozilu, 50-godišnjem šinobusu, koji je nazivan “srebrnom strelom”, “sivom munjom”, ali i “konzervom”. Tom linijom su Subotičanin Kosztolányi Dezső i Segedinac Juhász Gyula još kao deca prvi put putovali u drugi grad, a njihovi sadašnji sugrađani imali su priliku da prisustvuju seriji kulturno-umetničkih programa koje su, u okviru drugog Šinobus festivala, pripredili pesnici, pisci, likovni umetnici, pozorišni ljudi i muzičari iz te regije. Glavni organizator Festivala je DEAK ZAD.
Moto ovogodišnjeg Šinobusa glasio je: „Okružen si strašnim sumnjama, neka ti to godi.” (Mirko Kovač 1938-2013)

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.