PREDSTAVLJAMO BENDOVE KOMPILACIJE SSZ 3

Share


Na ovom mestu možete bolje upoznati bendove sa kompilacije Sever-severozapad 3, i poslušati njihove ranije radove, pročitati biografije..

 

 

NEBO JE CRVENO
Bend NEBO JE CRVENO je nastao na jesen 2010. godine. Trenutnu postavu čine Zoran Ivanišević (bubanj), Dario Kostić (bas) i Damir Tahiri (gitara i vokal).
Bend je nastupao na većem broju festivala, takmičenja i klupskih koncerata, među kojima se ističu nastupi na Trenchtown festivalu i Kragujevačkom demo festivalu gde je osvojio drugo mesto. Kontroverzni spot za prvi singl "Proći će" je objavljen početkom 2012. godine, nakon čega je ubrzo zauzeo četvrto mesto na listi Jelen Top 10. Bend trenutno promoviše svoj prvi album "Zgrade i ulice" koncertima širom Srbije.
Muzika Neba bi se mogla opisati kao post-hardkor sa melanholičnim prizvukom i emotivnim, intimnim tekstovima. Na momente začinjene balkanskim etno/folk melosom i sa tekstovima na srpskom jeziku, pesme Neba se distanciraju od klasičnog američkog i evropskog hardkor zvuka i tako dobijaju na specifičnosti i autentičnosti prostora i vremena u kojem su stvorene.

Facebook: www.facebook.com/nebojecrveno

Bandcamp: http://nebojecrveno.bandcamp.com/

ZGRADE I ULICE free download: http://www.mediafire.com/download/k3jrf28wgbnklev/

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

OMLADINAC 11

alternativni dadaistički pop

Nakon što je kroz bend prošla i ostavila traga nekolicina prominentnih muzičara subotičke rock scene, bend nastupa u esencijalnom sastavu odnosno kao duo, Mirjana Mitrić i Boris Čegar.
Kapriciozne umetnike - muzičare bend je zamenio elektronskim uređajima to jest jednom aranžerskom klavijaturom. Analogni glas i sentiment koji vokal Mimi proizvodi još uvek je nezamenjiv. Digitalna tehnologija ipak ne može da simulira naivnu, stidljivu ali pomalo izazovnu struju emocija koju Trićmi snažno emituje, a u tome joj zdušno pomaže diletantski kontrapunkt sint-majstora Chege čija neumesnost kao i obično biva predstavljena kao autentičnost u muziciranju.
Bendu se pridružuje Dragoljub Ćurčić, zadužen za čudne zvukove sa lapitopija.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


 

WOODEN AMBULANCE

WOODEN AMBULANCE je devetočlani bend iz Subotice. Do sada je objavio dva studijska albuma, "Intersection" (2012) i "River Sand" (2013), ali i svirao više desetina koncerata po celom regionu. Pored "standardnih" koncerata održao je i dve biciklističke turneje, na kojima je ukupno u 25 dana odsvirao 26 koncerata po Srbiji, Hrvatskoj, Mađarskoj, učestvovao je na promocijama kompilacija "Bistro na rubu šume" i "Pesme ispod pokrivača", a u maju ove godine i na prvom Americana Night festivalu u Domu omladine. Trenutno Wooden Ambulance najavljuje svoj treći album.

https://www.facebook.com/wooden.ambulance
http://woodenambulance.bandcamp.com


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

MUSE TRAPMuseTrap je nastao 2011. godine, ali tek ove godine počinje sa živim svirkama i polako otkriva materijal koji će se naći na albumu. Album se snima u Studiju 11 a završetak snimanja se očekuje do kraja godine. Bend je snimio spot za pesmu "Trigger" i to je za sad jedina pesma koja je objavljena.
"Kada nas neko pita koju vrstu muzike sviramo, obično samo slegnemo ramenima." MuseTrap
Postavu benda čine: Larisa Ivanković - vokal, Bernadett Brestyánszki - violončelo, Jugoslav Ćuga Sivić - tekstovi, muzika, matrice, bas i mnogi drugari i muzičari kao gosti.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

LJUDSKE POTREBE

LJUDSKE POTREBE je subotički sastav nastao 2010. godine. Imaju tri izdanja iza sebe koja su izašla za etikete "Slušaj najglasnije" (Zagreb) i "Manekeni Bigza" (Beograd): "Parče života" (2010), "Povratak u realno" (2011) i Sp "Šizofrejmija" (2012). Imali su mnogobrojne nastupe po Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Kikindi, na Festivalu Trenchtown 2011, Festivalu Filmski Front 2010. i u Domu omladine Beograda u okviru serije koncerata "SCENA Uživo!" 2011. godine. Karakterisani su kao electro punk sve do odlaska Igora Andrejića (sempler i klavijature) iz sastava. Tada dobijaju pojačanje u vidu živog bubnja i menjaju pravac u noise rock. Trenutni presek: Armand Mesaroš - bas, Vuk Miletić - vokal, Takács Tibor Faky - saksofon, Neven Tili - bubnjevi.
Ljudske potrebe na Jimdo:
http://ljudskepotrebe.jimdo.com

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


SECRET MAN

Bend SECRET MAN je u današnjem sastavu od kraja 2011. godine, baziran u Subotici. Naziv proizilazi iz namere da se ne eksponira nepotrebno, već da se muzika stavi u prvi plan. Secret Man deluje iz mraka, iz tišine, iz tajnih zabiti ljudske duše. Muzički pravci koji su bitno uticali na zvuk Secret Mana jesu darkwave, industrial, synth/electro pop i neki uvrnuti osećaj za rockabilly. Karakteristična je raznovrsnost pristupa pesmama, prefinjenost i razrađenost muzičkih elemenata. Dok na studijskim snimcima dominira suptilnost i beskompromisno sprovođenje muzičkih ideja, bez obzira, i zanemarujući muzička ograničenja žanrova, dotle su na živim nastupima energičnost i iskrenost glavni aduti benda. 
Važna je uloga vizuelnosti: pažljivo izabrane video projekcije na koncertima, specifična atmosfera u muzičkim spotovima. Lik Jacquesa, čoveka bez lica koji se pojavljuje u spotovima (ponekad i na koncertima) je neka vrsta vizuelnog alter ega bezličnog čoveka koji traži svoje mesto među ljudima. 
Nakon nekoliko video singlova i limited edition promotivnih izdanja, prva zvanična publikacija benda je EP „WINTER NIGHTS“, objavljen krajem 2012. godine. Ona predstavlja presek pesama koje su nastale u periodu između 2009. i 2011. godine. Sledeće izdanje je celovečernji album pod naslovom „SOME STRANGE FUN“ koji sadrži devet pesama i predstavlja jednu konceptualnu celinu putovanja ličnosti od prepoznavanja i straha od unutrašnjih motivacija, do pomirenja sa njima. Pesme su nastale, ili dobile svoj konačan oblik, u periodu između 2011. i 2012. godine. Ovaj materijal, u muzičkom smislu, označava napredak u odnosu na „WINTER NIGHTS“, kako u zvuku tako i u strukturi pesama. Aranžmani su zasnovani na elektronici ali i obogaćeni akustičnim instrumentima poput violončela i violine. 
Pesma „EUROPEAN GIRL“ sa kompilacije Sever Severozapad vol. 3 predstavlja još jednu inovaciju u odnosu na prethodno muzičko iskustvo i novi smer kretanja benda, koji će zvučno okarakterisati i materijal koji se sprema za drugi album. Secret Man se stalno reinkarnira u drugačijem obliku. Trenutni line-up: AA, DBP, RD, PM.
Nastupali su na raznim samostalnim i grupnim koncertima u Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Budimpešti, Ljubljani, Skoplju, kao i na muzičkim festivalima kao što su „Interzone“ u Novom Sadu i „Ördögkatlan” u Mađarskoj...


{youtube.com}pAvu5gutF64&feature=youtu.be{/youtube}


Longing: https://vimeo.com/79237115

Sleep Outside: https://vimeo.com/74617034

Web stranica: http://www.andthemissingbirds.com/

Winter Nights EP: http://secretman.bandcamp.com/album/winter-nights-ep

Facebook: https://www.facebook.com/secretman

 

SENKIHÁZA

Muzička grupa SenkiHáza je osnovana 2012. godine u Subotici. Članovi grupe Bongz, Eraiz i Deez se od 2010. godine bave muzikom sa ciljem da popularizuju muzičke žanrove hip hop i rap na mađarskom jeziku u regionu. Iza sebe imaju mnogobrojne nastupe na festivalima u Subotici, Senti, Bačkoj Topoli i festivalima za talente u Mađarskoj. Od 2013. godine nastupaju sa raznim predgrupama, prvi spot su objavili prošle godine pod nazivom “Van Kiút” (Ima izlaza), a drugi su nedavno objavili pod nazivom "Szombat" (Subota). Koristeću muziku kao alat, trude se da izraze svoje stavove o životu, teškoćama, prekrekama, kao i o mladima i njihovom položaju u društvu.  


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


http://www.youtube.com/user/senkihaza024

 

ALL THE ARMS WE NEEDBend je nastao oktobra 2007. godine, raspadom HC benda Jumping Da Sky, iz kojeg sa radom u ATAWN-u nastavljaju basista Igor Hadžalić, pevač Boris Đerman i bubnjar Zoran Ivanišević. U želji da promene i zvuk učine žešćim, iz HC benda Butcher povlače gitariste Damira Tahirija i Darija Kostića. Sastav se u tom periodu kreće u pravcu hardcore metala sa krosoverima i ubrzo snima demo. U međuvremenu Bojan Ćosić (Neverhood, Latest Disgrace) dolazi na mesto bubnjara.
Album prvenac izlazi 2008. godine pod nazivom "Rising Empire" pod pokroviteljstvom tadašnje Fondacije "FOKUS" iz Subotice.
Atawn nailazi na pozitivan prijem kod publike i svira po gradovima regiona (Beograd, Novi Sad, Sombor, Banja Luka…).Takođe dobija ponude od sponzora Mantra i Grave. Na mesto gitariste Damira u bend dolazi iskusni gitarista Arpad Deak (a.k.a. Konan, Vicius Eclipse, Jane Dark). Bend prolazi kroz period i školu death i black metala, sa već postojećim korenima hardcore metala. Nastupaju na još par zapaženih koncerata, gde nailaze na odličan prijem kod publike oduševljene sviračkim novitetima benda.
U međuvremenu, bubnjar Bojan i gitarista Arpad odlučuju da napuste bend, dok se pevač Boris seli u Novi Sad. All the Arms We Need se gasi… 
Gitarista Dario odlučuje da preuzme brigu o bendu i oko sebe okuplja novu postavu, koju čine bubnjar Slobodan Micić i gitarista Sebastian Arvai, dugogodišnji fan Atawn-a. Bend radi punom parom i
posle dve godine pauze, u oktobru 2010. (na Noć veštica), izdaje EP "Indra" pod pokroviteljstvom Prdakshna. All the arms we need počinje opet da svira po celoj državi (Pančevo, Kragujevac, Kikinda, Beograd, Subotica, Novi Sad…).
Godina 2011. je krizna ali i najplodnija godina za bend. Sebastian napušta grupu i na njegovo mesto dolazi gitarista Darko Robović (Horizont, Proggresha). Bend nastavlja da svira bez obzira na promene i iste godine nastupa na festivalu EXIT u Novom Sadu.
Ovih dana Atawn završava tri nove pesme koje će biti objavljene u obliku split albuma sa bendovima Hollow my eyes i Conviction. Bend je dosad snimio video spot za pesmu sa prvog albuma "Unspoken", kao i jedan video film sa turneje, a u toku su pripreme i za snimanje novog video spota. Trenutno bend piše nove pesme i planira predstojeće koncerte.

ATAWN na Facebook-u:
https://www.facebook.com/pages/All-The-Arms-We-Need/12002815657

ATAWN na Tumblr-u:
http://atawn.tumblr.com/

ATAWN na YouTube-u:
http://www.youtube.com/user/atawn024?feature=watch

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

SEVDAH YOUTH

SEVDAH YOUTH se začeo krajem 2010. godine u glavi Branislava Trifkovića - Braneta. Negde u to vreme on napušta jedan subotički bend i kreće vrlo sporim koracima u neke nove, njemu neispričane priče. U leto 2011. godine snima pesmu "Song for Ajrin" za kompilaciju "Putnik 2" studija Balans iz Subotice u izdanju Franjićeve izdavačke kuće "Slušaj najglasnije". Tom prilikom dobija podršku Gorana Grubišića (Wooden Ambulance) na bubnju i Milana Mandića (Mršavi pas) na gitari. U leto 2013. godine snima novi song "Post Punk" u Studiju 11 za kompilaciju "Sever Severozapad Vol. 3" u izdanju Fondacije "Danilo Kiš" iz Subotice, gde je opet pritekao u pomoć Goran Grubišić na bubnju i Igor Vojnić Purčar - Iggy (Fluat) na gitari. U istom sastavu ekipa s jeseni 2013. godine snima treću pesmu "Biografija" za kompilaciju "Putnik 3" studija Balans iz Subotice u izdanju Franjićeve izdavačke kuće "Slušaj najglasnije". 
Tokom snimanja sve tri pesme Trifković koristi i jednu igračku, kasicu sa mikrofonom koja daje odlične glasovne mutacije koje nijedan kompjuter ne može proizvesti. Kasu posle svakog snimanja uredno vraća svojoj kćerci Emi, u društvu poznatijoj kao Emmanem.
Sevdah Youth uskoro očekuje živi nastup u okviru promocije "Sever Severozapad Vol. 3" kao i prezentacija spota za pesmu "Post Punk". Brana je u međuvremenu kupio jedno malo pojačalo pa sada kod kuće ne svira bas na suvo.

Tekst pesme "Post Punk":
P okušajte
O tkloniti
S vaku
T orturu
P okušajte
U vesti
N eku
K ulturu


Sevdah Youth - Song for Ajrin:

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


Sevdah Youth - Biografija:

 

PIONIR 10

PIONIR 10 je subotički new wave bend, nastao 1999. godine pod nazivom "Miške i drugari".
Pionir 10 je bend koji se pojavio gotovo niotkud, a zapravo su već dugo negde tu, geografski u Subotici. Vešto izbegavaju žanrovske kalupe i svojoj sintezi daju jak lični pečat.
Pionir 10 je pripadnik nevidljive nacije. „Nevidljiva nacija“ je dokumentarni film Darka Kovačevića koji predstavlja lektiru za sve koje zanima domaća muzička scena.
Na kompilaciji subotičkih alternativnih bendova "Sever-severozapad" (Korova music, 1999) Miške je objavio singl "Veliko srce", a Miške i drugari singl "S vrha solitera".
Kompilacija "Laku noć, deco: Sever- severozapad 2" (Fokus, Korova music) nastala je 2005. godine. Pionir 10 je objavio singl "Da da da" koji je kasnije poslužio kao inspiracija za nastanak kompilacije "Jutro će promeniti sve?" (PGP RTS, 2007) predstavljene kao "nova srpska scena". Osim numere "Da da da" Pionir 10 je na istoj kompilaciji učestvovao i sa numerom "Le Lun".
Svoje demo snimke objavljuju za hrvatsku izdavačku kuću Zdenka Franjića "Slušaj najglasnije" 2006. godine. Bend je svoj prvi samostalni album objavio 2009. godine, a snimljen je u studiju “M Produkcija” Radio televizije Vojvodina, Novi Sad, jun 2008. (producent i snimatelj: Slobodan Misailović; asistent snimatelja: Petar Savić). Album je izdat pod licencom Creative Common.
Pionir 10 se pojavljuje i u filmu Milice Jovčić i Aleksandre Milenković "Viljuška puna ljubavi" koji je snimljen u formi omnibusa, sadrži četiri priče i prati rad domaćih bendova Stuttgart Online, Repetitor, Kriške, Pionir 10 i Goribor.
Članovi benda su: Mihajlo Rodić - Miške (vokal, gitara), Petar Mitrić (bas), Daniela Mamužić (vokal, klavijature), Predrag Vitner (gitara) i razni bubnjari (Aleksa Otašević, Predrag Majkić, Goran Grubišić).

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


CARRY

Carry, fusion, pop, folk bend, je osnovan 2011. godine u Subotici. Članovi benda dolaze iz različitih subotičkih jazz i world music sastava. Njihova muzika je posebna, živahna fuzija klasičnih formi i modernog pristupa, mešavina pop i folk stilova sa rock’n roll, reggae i ska ritmovima. Članovi benda su: Pásztor Csaba (solo violina, viola), Krizsák Viktor (kontrabas), Nagy László (bubnjevi) i Csányi Zoltán (gitara, harmonika).

Carry na Soundcloud-u:
https://soundcloud.com/shepherd1983

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

NAFTA

NAFTA je sastav alternative/rock usmerenja koji predvodi Bane S. Vukosavljević, pevač, tekstopisac i gitarista legendarnog subotičkog sastava Džukele.
Zvuk i muzičko usmerenje Nafte mogli bi se opisati kao nešto alternativniji rock u odnosu na pomenuti bend, sa psihodeličnim primesama i (ne)urbanom new age poetikom. Naravno, punk rock i rock`n`roll koreni ne izostaju ni ovaj put. Furiozni live nastupi su ono što Nafta voli da pruža. Na tragu najboljih predstavnika garažne alternative i space rock atmosfere spremaju svoj treći studijski album.

Članovi benda: Mišo Boroš (bubanj), Dragan Vidaković - Risto (bas gitara, vokal), Slobodan Vukosavljević - Bane (vokal, gitare).

Diskografija:
"Samo senke prolaze" (Sunčana ploča/ Fokus, 2008)
"Alternator" (Subotička ploča/ Fokus, 2011)

Nafta na Bandcamp-u:
nafta.bandcamp.com

Nafta na Facebook-u:
www.facebook.com/pages/NAFTA/102339031736


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

YUSYUS

Audio/vizuelni duo iz Subotice. Bend je nastao u novembru 2012. godine. YusYus su Nemanja Stojanović (Neomodern) i Aleksandra Pavlović. Žanrovski se mogu okarakterisati kao cold/minimal-wave bend. Za njihovu vizuelnu identifikaciju su zaslužni dizajneri iz Kitsch-Nitsch kolektiva iz Ljubljane. U 2013. godini su svirali u Subotici, Beogradu, Beču i Bačkoj Topoli, a ovu uspešnu godinu završavaju 21. decembra koncertom u KC Gradu u Beogradu, dok 20. decembra imaju mini live act u emisiji “Idemo na mars” na radiju B92.

Za 2014. godinu već imaju ponude za nastupe u Budimpešti, Briselu, Zagrebu i Ljubljani, a njihov prvi EP će izaći krajem naredne godine.

Za sada imaju dva izdanja na vinilu i jedno digitalno izdanje:
Pesma "Forever" je izašla za Italijanski J.A.M.Traxx, u limitiranom broju od 300 vinila.
Pesma "Symbols Of Death" je izašla za belgijski "Perfekt Funktion Itd." u limitiranom broju od 100 vinila.
Pesma "Ticking Clocks" se našla na digitalnoj kompilaciji subotičkih bendova "Sever Severozapad vol. 3" u izdanju Fondacije "Danilo Kiš" iz Subotice.

Bandcamp:
http://yusyus.bandcamp.com/

Facebook:
https://www.facebook.com/pages/YusYus/325952884181214

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


VUČJA TAZBINA
VUČJA TAZBINA nastaje 2013. godine u Studiju 11, nakon nekoliko jam sesija, kao muzički eksperiment. Pesma "Izvinite na smetnji" je u stvari fragment jedne takve sesije. Muzički uticaji u navedenoj pesmi žanrovski šetaju od hip hopa, preko grunge do stoner rocka, dok se u ostalim sesijama žanrovima pridružuju i funk, disco, reggae, dub, soul, psychodelic nu metal, trip hop...  
Članovi dobrovoljnog udruženja Vučja tazbina su: Roka Blok (vokal), Joe (vokal), Gnom (gitara), Iguana (gitara), Nele (bas), Shirba (bubnjevi).

Vučja tazbina na Soundcloud-u:
https://soundcloud.com/iguana-mala/vucja-tazbina-2013-kompilacija-sever-severozapad

 

NEUROLEPTIC TRIO

Bend je osnovan je novembra 2007. godine iz potrebe za nesputanim, slobodnim i improvizovanim sviranjem, nakon što su njegovi članovi više od dvadeset godina svirali po raznim bendovima, kao što su Sherbet Underground, Panix, Gyass, Prshute, i drugi, kao i saradnje sa raznim autorima poput Lajko Felixa, Olaha Vincea, Mezei Szilarda.
Krajem 2007. objavljen je mini album INprovisations (autorsko izdanje), u postavi Takacs Tibor Faky (klarinet), Aleksandar Petrović (bas), Ambruš Robert (bubnjevi). Godine 2008. umesto klarinetiste u bend dolazi trubač Nenad Knežević, a 2009. Neuroleptic Trio realizuje Panonsku Buto fantaziju, improvizaciju muzike i plesa na poeziju Zorana Trklje, sa dvoje plesača i Petrovićem na gitari. Prethodni album Heroic Improvisations objavljen je 2010. za hrvatskog nezavisnog izdavača Slušaj najglasnije. Aktuelni članovi Tria su Aleksandar Petrović, Pásztor Csaba i Levai István.


Novi album Neuroleptic Trio "Impro -Rozseta", uskoro CD izdanje za "Slušaj Najglasnije" kao i digital na Bandcamp -u.
https://soundcloud.com/neuroleptic-trio/sets/impro-rozseta

Biografiju, kao i sve prethodne albume - koji se mogu preslušati i skinuti sa:
www.freemusicarchive.org/music/Neuroleptic_Trio

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

HELLO AGAIN

HalloAgain nastaje krajem leta 2011. godine sa idejom da popularizuje elektropop muziku. Od začetka benda pa do zime 2012. menjaju se članovi i muzički pravci sve do početka saradnje između Ane Patarčić (tekstovi, vokal) i Ivana Marijanskog (klavijature, matrice). Oni zajedno dolaze do zvuka inspirisanog 80-tima i u tom maniru snimaju pesme: Like a Child, Other Side i Special Kind. Poslednja numera se našla na muzičkoj kompilaciji "Sever Severozapad Vol. 3".
Iako je Ivan u međuvremenu promenio kontinent (Njujork, Amerika), plan benda je da nastavi rad na novim pesmama putem raspoloživih sredstava internet komunikacije.

 

width=http://atawn.tumblr.com/br /