29. april, 19.30 - KAŽI A: PARTNERSKI ODNOSI

Share


"Mentalna higijena je važna jer naš 'hard disk' nema mogućnost da pritisnemo dugme 'delete' i da sve suvišne podatke jednim potezom strpamo u 'recycle bin'. Naša svijest se čuva i jača potpuno suprotnom metodom od nekontrolisanog upijanja informacija. To je zapravo metoda vrlo strogog izbora čemu ćemo dopustiti da nam se nepovratno useli u nas 'hard disk', a od čega ćemo se pomno štititi. Jer ako se naš 'Hard' ne daj bože pretrpa i pokvari, teško da možemo da odemo do robne kuće i kupimo drugi umjesto njega."

Rambo Amadeus

Kaži A je ciklus predavanja iz oblasti  psihologije koji Fondacija "Danilo Kiš" pokreće u saradnji sa Psihološkim savetovalištem "Proaktiva" (www.psiholoskicentar.com)  iz Subotice u cilju osvešćivanja mladih ljudi o važnosti mentalne higijene i očuvanja psihičkog zdravlja.

Prvo predavanje pod nazivom Partnerski odnosi održaćlo se u Omladinskom klubu Skladište u utorak, 29. aprila 2014. godine sa početkom u 19.30.

 


Šta je ljubav, a šta zaljubljenost?  Koji su prediktori uspešnog braka? Ima li uticaja primarna porodica - roditelji, na to da li će dete biti srećno u braku? Da li postoje osobe čiji je psihološki profil ili “priroda” predodređen za idealan brak? Razvod kao sve češća pojava u društvu. Koji su razlozi za to i koje su karakteristike samoga razvoda? Da li pojedinac treba da spašava pogrešnu vezu? Da li bi bilo manje razvoda kada bi budući supružnici pre sklapanja braka išli na razgovore u bračno savetovalište? Deca najčešće izvlače “deblji kraj” u toku razvoda roditelja. Kako pomoći deci da što bezbolnije prođu kroz proces razvoda?

Šta mislite o onima koji nisu pronašli pravu ljubav?  Ljubav između ličnosti istog zanimanja, prednost ili mana? Kako izbeći jednoličnost u ljubavi?

Predavanje tokom kog ćete saznati odgovore na ova pitanja održaće Dijana Mirković David, diplomirana psihološkinja, porodična edukatorka pod supervizijom Aleksandre Jovanović Magyar, obučavana u integrativnom pristupu psihoterapiji kao i transakcionoj analizi, koja je prošla obuku i za asertivni govor.

Dijana Mirković David je zaposlena u Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“, kao i u Psihološkom centru „Proaktiva“ u Subotici, te ima iskustvo u radu sa decom, omladinom, porodicama i odraslima u vidu psihološkog savetovanja. Kao porodična edukatorka svoje iskustvo sprovodi u vidu edukacija za sadašnje i buduće roditelje kao i u individualnom i grupnom radu sa roditeljima.

Projekat su podržali Kancelarija za mlade grada Subotice i Portal za mlade PET PLUS.

Ulaz je slobodan.