19. jun, 19.30 - KLUB PUTNIKA: TOMISLAV PERKO

Share


Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba, nedavno se vratio s putovanja oko sveta, koje je nazvao - 1000 dana ljeta. Obišao je pet kontinenata, i to s budžetom od svega par evra na dan. Stopirao je, spavao u domovima nepoznatih ljudi, svirao gitaru na ulici, radio neobične poslove, volontirao, pa čak i preplovio Indijski ocean u 13-metarskoj jedrilici. Družio se s policijom na granici Irana i Pakistana, meditirao u budističkom samostanu na Tajlandu, završio u hipi selu u Australiji, posetio najjepše ostrvo na svetu, živeo s Maasai ratnicima u Africi, pronalazio smisao života u društvu šamana u džunglama Amazona.

Naposletku, u jednom ribarskom selu u Ekvadoru, bacio se na pisanje knjige o svom putovanju. Oko stote stranice, uvideo je da se toliko toga ima reći i o životu koji je svemu tome prethodio: kako je siguran posao zamenio nesigurnošću ceste, kako su izgledali njegovi prvi putni koraci, kako su reagovali prijatelji i porodica, kako je došao do ideje da krene na put oko sveta te kako je sve to realizovao.

Odgovore na ta pitanja dao je u svom književnom prvencu - 1000 dana proljeća nam je predstaviti u Fondaciji Danilo Kiš u Subotici, u 19.30 sati, uz zanimljivo predavanje o svom hiljadudnevnom putovanju.

http://blog.vecernji.hr/tomislav-perko-couchsurfing/

Ulaz je bio slobodan.