28. jul, 19.00 - Letnja radionica slobodnog plesa

Share


Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" pokreće ciklus vršnjačke edukacije pod nazivom Pokaži šta znaš u okviru kojeg će vršnjaci razmenjivati znanja i veštine i, družeći se, učiti jedni od drugih. Dezire Tilinger, talentovana mlada Subotičanka, prva će u okviru ovog ciklusa podeliti svoja plesna iskustva sa zainteresovanima kroz radionicu slobodnog plesa.

Filozofija pokreta  je mudrost tela, koja za sobom povlači potrebu samospoznaje, samopotvrde i samodefinisanja. Ples je čovekova iskonska potreba za slobodom i samoizražavanjem.

 

Ako  želiš da se opustiš i oslobodiš kroz pokret i ples, osnažiš i osvežiš svoju kreativnu energiju, pustiš plesača/plesačicu  iz sebe, pozivamo te da učestvuješ u LETNJOJ RADIONICI SLOBODNOG PLESA, čiji će se prvi susret održati u ponedeljak, 28. jula 2014. godine sa početkom u 19 časova u Omladinskom klubu "Skladište".  
Radionica je namenjena svima, bez obzira na godine, koji osećaju da su spremni da se upuste u avanturu otkrivanja i oslobađanja svoje kreativnosti i stvaralačke energije kroz pokret i ples. Nakon kratkog upoznavanja sa istorijom i značajem baleta, radioničari će biti upoznati sa osnovama improvizacije. Za radionicu je potrebna lagana i komotna odeća i  plesaćemo bosi.  Ukoliko radioničari pokažu želju, radionica će se razvijati i održavati više puta.
Dezire Tilinger je rođena 14. maja 1995. godine u Subotici. Završila je gimnaziju "Svetozar Marković" i  upravo  upisala Arhitektonski fakultet u Beogradu. Plesom se bavi od petnaeste godine. Iza sebe ima veliki broj nagrada, ali posebno ističe prvo mesto na državnom prvenstvu, nagradu "Most entertaining" i peto mesto na Svetskom prvenstvu u grupnoj koreografiji u Poreču. Igrala je u plesnoj predstavi  "Kada bi Dunav progovorio" sa kojom je nastupila i u Beču. Dezire se bavi slikarstvom, polaznica je Umetničke radionice "Medijala" i ovoga leta je imala prvu samostalnu izložbu.

Učešće na radionici je besplatno.

https://www.youtube.com/watch?v=VzM9Mt_cpq0


Foto: Danijel Bibić