Letnja radionica slobodnog plesa IV

Share


Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" pokreće ciklus vršnjačke edukacije pod nazivom "Pokaži šta znaš" u okviru kojeg će vršnjaci razmenjivati znanja i veštine i, družeći se, učiti jedni od drugih.

Filozofija pokreta je mudrost tela, koja za sobom povlači potrebu samospoznaje, samopotvrde i samodefinisanja. Ples je čovekova iskonska potreba za slobodom i samoizražavanjem.

ČETVRTA LETNJA RADIONICA SLOBODNOG PLESA održala se u ponedeljak, 18. avgusta 2014. godine sa početkom u 19 časova u Omladinskom klubu "Skladište".

Radionica je namenjena svima, bez obzira na godine, koji osećaju da su spremni da se upuste u avanturu otkrivanja i oslobađanja svoje kreativnosti i stvaralačke energije kroz pokret i ples.Za radionicu je potrebna lagana i komotna odeća i plesaćemo bosi.

Dezire Tilinger je rođena 14. maja 1995. godine u Subotici. Završila je gimnaziju "Svetozar Marković" i upravo upisala Arhitektonski fakultet u Beogradu. Plesom se bavi od petnaeste godine. Iza sebe ima veliki broj nagrada, ali posebno ističe prvo mesto na državnom prvenstvu, nagradu "Most entertaining" i peto mesto na Svetskom prvenstvu u grupnoj koreografiji u Poreču. Igrala je u plesnoj predstavi "Kada bi Dunav progovorio" sa kojom je nastupila i u Beču. Dezire se bavi slikarstvom, polaznica je Umetničke radionice "Medijala" i ovoga leta je imala prvu samostalnu izložbu.

Učešće na radionici je besplatno.