14. SEPTEMBAR, 19.30 - KLUB PUTNIKA: IRSKA

Share


Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive priče sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustva, upoznavanje sa kolegama putnicima...

Dva puta mesečno, u Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima Kluba putnika razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.
Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš", a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju.

Klub putnika ovoga puta vodi nas u Irsku, smaragdnu zemlju Kelta, zamaka, vetrova, hrabrih i slavnih ljudi i očaravajuće prirode, na sastanku koji se održao u nedelju, 14. septembra 2014. godine, sa početkom u 19.30 sati. Gošća Kluba putnika je ovom prilikom bila Subotičanka Dejana Baltes nam je dočarala lepote i komparativne prednosti ove zemlje, te nam predstaviti svoje jednogodišnje iskustvo volontiranja u prelepoj Irskoj.

Klub vodi i animira Igor Mijić, student geografije, putnik i avanturista iz Subotice.

Irska zauzima otprilike pet šestina irskoga ostrva, a udaljena je osamdesetak kilometara od obale Velike Britanije. Zbog svojih bujno zelenih ostrva Irska je dobila naziv "smaragdno ostrvo". Neki od najpoznatijih predstavnika irske kulture su Oskar Vajld i Bernard Šo.


 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.