6. SEPTEMBAR, 19.30 - LETNJA RADIONICA SLOBODNOG PLESA VI

Share


Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" pokrenula je ciklus vršnjačke edukacije pod nazivom POKAŽI ŠTA ZNAŠ u okviru kojeg vršnjaci razmenjuju znanja i veštine i, družeći se, uče jedni od drugih. 
Filozofija pokreta je mudrost tela, koja za sobom povlači potrebu samospoznaje, samopotvrde i samodefinisanja. Ples je čovekova iskonska potreba za slobodom i samoizražavanjem.

Ako želiš da se opustiš i oslobodiš kroz pokret i ples, osnažiš i osvežiš svoju kreativnu energiju, pustiš plesača/plesačicu iz sebe, pozivamo te da učestvuješ u LETNJOJ RADIONICI SLOBODNOG PLESA, čiji šesti susret će se održati u subotu, 6. septembra 2014. godine sa početkom u 19 časova u Omladinskom klubu Skladište.
Radionica je namenjena svima, bez obzira na godine, koji osećaju da su spremni da se upuste u avanturu otkrivanja i oslobađanja svoje kreativnosti i stvaralačke energije kroz pokret i ples. Nakon kratkog upoznavanja sa istorijom i značajem baleta, radioničari će biti upoznati sa osnovama improvizacije. Za radionicu je potrebna lagana i komotna odeća i plesaćemo bosi.


Dezire Tilinger je rođena 14. maja 1995. godine u Subotici. Završila je gimnaziju "Svetozar Marković" i upravo upisala Arhitektonski fakultet u Beogradu. Plesom se bavi od petnaeste godine. Iza sebe ima veliki broj nagrada, ali posebno ističe prvo mesto na državnom prvenstvu, nagradu "Most Entertaining" i peto mesto na Svetskom prvenstvu u grupnoj koreografiji u Poreču. Igrala je u plesnoj predstavi "Kada bi Dunav progovorio" kojom je nastupila i u Beču. Dezire se bavi slikarstvom, polaznica je Umetničke radionice Medijala i ovoga leta je imala prvu samostalnu izložbu.

Učešće na radionici je besplatno.