28. SEPTEMBAR, 19.30 - KLUB PUTNIKA: PROMOCIJA KNJIGE SNEŽANE RADOJIČIĆ "ZAKOTRLJAJ ME OKO SVETA"

Share


Gošća Kluba putnika Fondacije "Danilo Kiš" u nedelju, 28. septembra 2014. godine, u Omladinskom klubu "Skladište", sa početkom u 19.30 časova, bila je Snežana Radojičić,  biciklistkinja, profesorka srpskog jezika i književnosti i svetska putnica, na promociji knjige „Zakotrljaj me oko sveta” .

Snežana Radojičić je 2011. godine odlučila da napusti klasičan, komforan život u Beogradu, i od tada putuje - biciklom. Prešla je 31.000 kilometara - od Evrope, preko Bliskog istoka, centralne Azije, pa do Tajlanda i Vijetnama. Na promociji ćete iz prve ruke imati prilike da saznate više o trogodišnjem putešestviju, ljudima koje je sretala, i o samoj knjizi.
Gosti će imati prilike da kupe knjigu po povoljnoj ceni od 580 dinara.
Ulaz je slobodan.


Odlomak iz knjige:
„Šta je to što si želela celog života?, upitala sam sebe.
Samo da pišem, da budem pisac i da živim slobodno, odgovorila sam bez premišljanja.
Zašto onda to ne radiš? To je bilo toliko logično, toliko poražavajuće jednostavno pitanje, da nije ostavljalo mesta nijednom izgovoru.
Zaista - zašto? Šta me je to sprečavalo da makar pokušam?
Samo moj strah. Od neuspeha. Od života. Od svega.
Ali, zar postoji gori neuspeh od životarenja bez cilja?
Nisam morala da odgovorim. Sve mi je bilo jasno, ceo moj život kojim nisam upravljala ja, već moj strah. Preda mnom su bile dve mogućnosti: da nastavim kao i do tada, ostajući nezadovoljna, neispunjena, nepronađena; ili da makar pokušam da ostvarim svoj san i budem srećna. Nisam se ni na trenutak dvoumila oko izbora.
Te večeri sam donela najveću odluku u svom životu: krenuću biciklom na put oko sveta, da osvojim ličnu slobodu i pronađem svoju inspiraciju.”

Dođite da vidite i čujete kako to izgleda ostvariti svoj san!

{youtbe}4QbAwJQs_3o{youtube}


Foto: Danijel Bibić