30. SEPTEMBAR, 19.30 - KAŽI A: NAUČI DA UČIŠ - MAJA GABRIĆ STIPIĆ

Share


Ako svakodnevno odvojite vreme za učenje, razmišljanje i planiranje, bićete u
stanju da razvijete i upotrebite moć koja može promeniti Vašu sudbinu.
V. Klement Stoun

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" nastavlja ciklus psiholoških predavanja pod nazivom "Kaži A" u cilju osvešćivanja mladih ljudi o važnosti mentalne higijene i očuvanja psihičkog zdravlja.

U utorak, 30. septembra u Omladinskom klubu Skladište, sa početkom u 19.30 časova svi zainteresovani, studenti, srednjoškolci, mladi, stari, oni koji vole da uče kao i oni za koje je učenje prava noćna mora, mogli su da saznaju iz prve ruke kako da lakše, zabavnije i efikasnije uče kroz predavanje psihološkinje Maje Gabrić Stipić pod nazivom "Nauči da učiš".

Tokom predavanja posetioci su bili u mogućnosti da otkriju efikasnije načine učenja kao i da dobiju odgovore na neka od sledećih pitanja: Kako povećati efikasnost u učenju? Kako poboljšati pažnju i memoriju? Kako naučeno što duže zapamtiti? Kako uspešno pripremiti ispit? Učenje je složeni psihički proces promene ponašanja na osnovu usvojenog znanja i iskustva. Obuhvata usvajanje navika, informacija, znanja, veština i sposobnosti. To je proces pohranjivanja podataka u skladište pamćenja. Učenje i pamćenje su dva međusobno nadopunjujuća aspekta procesa učenja.

Maja Gabrić Stipić je masterirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Omladinski rad je završila na švedskom Univerzitetu Jonšoping. Zaposlena je kao psiholog u Osnovnoj školi "Ivan Milutinović", vlasnica je edukativnog vrtića "Mali talenti" i saradnica na programu NTC sistema učenja doktora Ranka Rajovića.

Ulaz je slobodan.