14. oktobar KULTURE SVETA U SKLADIŠTU - Japan u Skladištu

Share


U okviru popularnog ciklusa "Kulture sveta u Skladištu" kroz koji smo već imali priliku da upoznamo kulturu i život Irana, Izraela, Kine i Brazila, u oktobru Subotičani su bili u prilici da otplove u daleki Japan i da bliže upoznaju tu drevnu zemlju izlazećeg sunca.

Fondacija "Danilo Kiš" u saradnji sa Japanskom ambasadom, odeljenje za kulturu, organizovala je u utorak, 14. oktobra 2014. godine program Japan u Skladištu u okviru koga će biti održano Predavanje o Mext stipendijama od 19.30 časova kao i projekcija japanskog animiranog filma "Bašta reči" (46') sa početkom u 20.30 časova.

Predstavnici Ambasade Japana u Beogradu održali su Predavanje o MEXT stipendijama za svršene srednjoškolce koji tek treba da počnu studije i za diplomce.

Naime, radi se o stipendijama kojima Vlada Japana pokriva sve troškove. Predavanje je održao Ivan Vatović iz odeljenja za medije i kulturu Ambasade Japana u Republici Srbiji.

19.30h Predavanje predstavnika japanskih Ambasade o MEXT stipendijama
20.30h Animirani japanski film "Bašta reči" (46')


"Bašta reči" je japanski animirani film iz 2013. godine. Glavni junak ove ljubavne priče je Takao, mladi obućar, koji upoznaje misterioznu ženu Jukino, koja je starija od njega. Ubrzo, bez dogovora, njih dvoje počinju da se viđaju i upoznaju. Njihovi susreti dešavaju se samo kada pada kiša.


Ulaz je slobodan.