27. OKTOBAR, 20.00 - NEOBIČNA ZANIMANJA: ATTILA ANTAL

Share


Fondacija "Danilo Kiš" je tokom 2014. godine pokrenula ciklus predavanja, prezentacija i/ili razgovora pod nazivom "Neobična zanimanja". Ciklus ima za cilj da mladima i svim zainteresovanima predstavi i približi neka zanimljiva i manje uobičajena zanimanja u sferi kulture, umetnosti i nauke.

U okviru ciklusa "Neobična zanimanja" ovoga puta predstavio se Attila Antal, pozorišni i filmski reditelj, kompozitor i teatrolog iz Subotice. U ponedeljak, 27. oktobra 2014. godine sa početkom u 19.30 časova u Omladinskom klubu "Skladište" ovaj mladi umetnik je predstavio svoj rad na interaktivan način: izvođenjem svoje autorske pozorišne muzike, projekcijama video odlomaka iz njegovih pozorišnih predstava, kao i razgovorom na temu nekonvencionalnog pristupa radu i interdisciplinarnosti umetničkih formi i izražajnih sredstava.

Attila Antal je rođen u Subotici, gde i živi od 2011. godine. Diplomirao je kao pozorišni i filmski reditelj na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a zatim završio i master studije teorije dramskih umetnosti i medija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Režirao je pozorišne predstave i kratke igrane filmove u Srbiji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Rumuniji. Komponuje muziku za pozorište i frontmen je benda Secret Man.

Predstavljanje se održalo na mađarskom jeziku.