16. OKTOBAR, 19.30 - KLUB PUTNIKA: EGIPAT

Share


Klub putnika Fondacije "Danilo Ki┼í" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive pri─Źe sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustava, upoznavanje sa kolegama putnicima...

 

Dva puta mese─Źno, u Omladinskom klubu "Skladi┼íte", na neformalnim okupljanjima Kluba putnika┬á razmenjuju se pri─Źe i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Odr┼żavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzoti─Źnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodi─Źi, ─Źuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informi┼íete i nau─Źite o kulturama koje vas zanimaju i privla─Źe.

Uz podr┼íku Fondacije "Danilo Ki┼í", a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladi┼ítu", posetioci Kluba putnika┬á mogu da pozovu i odaberu gostuju─çe predava─Źe, kao i da predlo┼że zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju.┬á


Zemlja drevne istorije i arapskog prole─ça

U subotu, 16. oktobra 2014. godine u Omladinskom klubu "Skladi┼íte",┬á Klub putnika odveo nas je u Arapsku Republiku Egipat, poznatu po svojoj drevnoj civilizaciji, faraonima, zagonetnoj Sfingi i Velikim piramidama. Egipat je dugo bio centar arapske i islamske knji┼żevnosti, arhitekture i primenjene umetnosti. U centralnom Egiptu, nalazi se veliki broj arheolo┼íkih nalazi┼íta kao ┼íto su hram u Karnaku i Dolina kraljeva. Danas je Egipat va┼żan politi─Źki i kulturni centar Bliskog istoka.
O svojim iskustvima iz Egipta govorio je gost predava─Ź Nemanja Muti─ç, diplomirani turizmolog, stru─Źni saradnik Srednje ekonomske ┼íkole u Subotici, predava─Ź na radionicama i obukama na temu turizma i vi┼íegodi┼ínji turisti─Źki vodi─Ź. Nemanja je ┼żiveo i radio u zemljama Evrope, Azije i Afrike. Zaljubljenik je u avanture i promoter neklasi─Źnih (masovnih) putovanja.

Klub vodi i animira  Igor Mijić, student geografije, putnik i avanturista iz Subotice.

Ulaz je slobodan.