11-18-25. OKTOBAR, 13.00 - POKAŽI ŠTA ZNAŠ: VASILIJE VUJOVIĆ VASSO - RADIONICA FOTOGRAFIJE

Share


Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" letos je pokrenula ciklus vršnjačke edukacije pod nazivom POKAŽI ŠTA ZNAŠ u okviru kojeg vršnjaci razmenjuju znanja i veštine i, družeći se, uče jedni od drugih.

U oktobarskom izdanju ciklusa POKAŽI ŠTA ZNAŠ predstavio se gimnazijalac Vasilije Vujović, poznatiji kao VASSO, koji je vršnjacima otkrio svoje umetničko umeće kroz Radionice fotografije koje su se održavale tokom tri subote, 11, 18. i 25. oktobra 2014. godine od 13 časova u Omladinskom klubu "Skladište".

Učešće na radionicama bilo je besplatno, uz potrebu prethodne prijave na mejl: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili putem telefona: 024/ 523- 566.
Kroz sopstveni stil fotografije Vasso je tokom radionice nastojao da prikaže fotografiju kao umetnički medij za izražavanje emocija, stavova i mišljenja. Svaki susret se sastojao od kratkog teorijskog predavanja o tipu fotografije, praktične primene i zadatka koji su polaznici radionice trebali da obave za sledeći čas. 
Plan rada:
1.   čas (11. oktobar, od 13 časova)
-    uvod i predstavljanje
-    predavanje o portret fotografiji
-    zadavanje zadatka (fotografisati nečiji portret ili autoportret)
2.    čas (18. oktobar, od 13 časova)
-    prikazivanje radova učesnika nastalih kao odgovor na zadatak s prethodne  radionice i komentarisanje istih
-    fotošopiranje radova učesnika (po želji)
-    fotografisanje mrtve prirode i predmeta (vežba uglova i senke)
3.    čas (25. oktobar, od 13 časova)
-    predavanje o kultnim fotografima
-    predavanje polaznicima bukleta sa njihovim radovima nastalih u toku radionice, uz pružanje povratne informacije od strane voditelja radionice

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


Sedamnaestogodišnji Vasilije Vujović VASSO je mladi modno-konceptualni fotograf iz Subotice. Sa svojih četrnaest godina je uspeo da razvije prepoznatljiv stil fotografije. Njegove fotografije se nalaze na vebsajtu italijanskog modnog časopisa Vogue, gde ima i svoj portfolio. Nekoliko časopisa i modnih blogova promovisalo je njega i njegov rad: Golden Age Magazine, WANNABE, Pretty Thief, ELLE Srbija, Blic i Večernje Novosti kao i tv stanice PRVA TV, RTV i PINK. Fotografisao je za modne marke KILLSTAR, Crystale, Once Youth i sarađivao sa muzičarem Luke Black i dizajnerom Aleksandrom Škorićem.