6. OKTOBAR, 19.00 - GODIŠNJA IZLOŽBA LIKOVNE RADIONICE MEDIJALA

Share


U ponedeljak, 6. oktobra 2014. godine, u Galeriji Omladinskog kluba "Skladište", u 19 sati, otvorena je Godišnja izložba likovne radionice Medijala Fondacije “Danilo Kiš”
U okviru izložbe će biti predstavljeni radovi polaznika Likovne radionice Medijala, koji su tokom školske 2013/2014. godine prošli kroz sve njene obrazovne faze. Izlagači su: Igor Mrđa, Mate Colić, Filip Arambašić, Nina Bašić Palković, Iva Kiš, Mila Škorić, Aleksandra Pavlović, Simon Mitrić, Miloš Janjić, Una Colić, Tamara Šec, Jovan Jovičić, Ana Nišić, Una Šujić, Nađa Čulić, Vasilije Vujović, Desire Tilinger, Miloš Bibić i Branislav Bjorn Bukvić.

Izloženi radovi rađeni su tokom 2014. godine a zastupljene tehnike su crtež, slika, pastel, kombinovana tehnika.
Voditelj radionice je likovni pedagog i slikar Goran Vuletić. Radionice se održavaju jednom nedeljno u ateljeu Umetničke radionice „Medijala“ u Subotici.

Edukativni program radionice Medijala se zasniva na nekoliko posebnih tematskih celina koje su prilagođene uzrastu i interesovanju učesnika. Tokom rada učesnici su imali interaktivni odnos sa mentorom i ostalim radioničarima. Svaka interakcija je predstavljala različite izazove i mogućnosti, zahtevajući od učesnika da razviju široku paletu veština, od tradicionalnog crtanja i mešanja boja do eksperimentalnih formi i timskog rada. Kreativne radionice su otvorene za sve mlade ljude, srednjoškolce i studente, koji žele da upoznaju svoje mogućnosti i talente, i da ih prikažu i pokažu (prvo sebi!) i drugima. Radionice su besplatne i odvijaju se na srpskom i mađarskom jeziku. Po završetku ciklusa organizuje se godišnja izložba radova polaznika radionice.

Izložba će biti postavljena do 20. oktobra 2014. godine u Galeriji Omladinskog kluba “Skladište” i biće otvorena za posetioce svakog radnog dana od 8 do 16 časova, kao i za vreme večernjih programa Fondacije.

Ulaz na izložbu je slobodan.