12. OKTOBAR, 19.30 - RADNA SOBA: (R)EVOLUCIJA SVESTI

Share


Fondacija "Danilo Kiš" je u septembru 2014. godine raspisala poziv "Radna soba" sa ciljem da podstakne pojedince i udruženja da promišljaju svoju ulogu u zajednici, da sebe gledaju i razvijaju kao nosioce novih kulturnih strujanja i promena, te da javni prostor posmatraju i brane kao svoj. Omladinski klub “Skladište” zamišljen je, dakle, kao RADNA SOBA za sve koji se (pro)nalaze na putu ka realizaciji svojih ideja, zamisli i projekata kojima Grad i svoje neposredno okruženje čine lepšim, dinamičnijim, zdravijim i boljim.

Kao druga u okviru ovog projekta predstaviće se neformalna grupa mladih Subotičana "(R)evolucija svesti", koja se aktivno zalaže za ljudska prava, promovisanje naučnog pogleda na svet i kritičkog razmišljanja. Ova sekularno-humanistička grupa se protivi praznoverju, dogmama i svakom vidu diskriminacije i netolerancije.

"(R)evolucija svesti" poziva sve zainteresovane da učestvuju u snimanju šeste epizode emisije "(R)evolucija svesti" kada će, po prvi put, epizoda biti snimljena pred publikom. Diskutanti se raduju mogućnosti da odmah osete reakcije publike, da čuju smeh i potencijalno negodovanje, kao i da odgovore na sva pitanja koja im se postave.

Javna diskusija se održala u nedelju, 12. oktobra 2014. sa pošetkom u 19.30 časova u Omladinskom klubu "Skladište". Ulaz je slobodan.

Tema šeste epizode bila je: ''Evolucija za početnike'', gde će članovi grupe pokušati da razjasne što više zabluda i nejasnoća koje okružuju pojam ''teorija evolucije''. Cilj emisije "(R)evolucija svesti" je da se u opuštenoj atmosferi priča o različitim temama koje zaokupljuju mlade umove današnjice, propuštajući ih kroz prizmu kritičkog razmišljanja, naučnog pogleda na svet i humora. Njihova želja nije da nameću mišljenja, nego da podstaknu druge ljude na istraživanje i samostalno promišljanje.

Voditelj emisije je Tejmur Šihmamedov, strukovni ekonomista. U emisiji su učestvovali: Nebojša Horvat Cinger, programer i Aleksandar Baltes, diplomirani fizičar i freelance programer.

Njihove dosadašnje emisije možete čuti na ovom linku: youtube.com/user/revolucijasvesti?sub_confirmation=1

Ulaz je slobodan.


Foto: Danijel Bibić & Fondacija