22. oktobar, 19.30 - PREDSTAVLJAMO MLADE AUTORE: BORISLAV STANIĆ I ŽARKO ALEKSIĆ

Share


Fondacija "Danilo Kiš" nastavlja da predstavlja mlade i kreativne pojedince iz zemlje i regiona sa ciljem da upozna subotičku kulturnu javnost i publiku sa kvalitetnim i talentovanim kulturnim stvaraocima.
U sredu 22. oktobra 2014. godine sa početkom u 19.30 časova u Omladinskom klubu "Skladište" predstavili su se mladi književnici Borislava Stanića i Žarka Aleksića. Moderatorka književne večeri je bila Marija Ilić, diplomirana filološkinja (masterka) za književnost i srpski jezik.

Borislav Stanić je rođen 1983. godine i završio je studije srpske književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Objavio je knjigu poezije Rupe (Matica srpska, 2012). Svaštari kroz rad neformalne skupine Zarni Vlač. Najnovije uratke (remiks književnih i popularnih tekstova) možete pratiti na blogu (de)montaža atrakcija (http://de-montazatrakcija.blogspot.com/). Njegovi tekstovi su objavljivani i u kultur propagandnom časopisu Fondacije "Danilo Kiš" Karton.


Žarko Aleksić je rođen u Knjaževcu 1985.godine gde je i završio osnovnu školu i Gimnaziju. Apsolvent je filozofije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a od 2013. godine student Akademije likovnih umetnosti u Beču.
Kratke priče je objavio u zborniku "Crte i reze" 2009. godine. Pesme izvodi na festivalu mladih pesnika u Zaječaru 2012. i 2011. godine, kao i na Festivalu kulture mladih Srbije u Knjaževcu 2012. i 2011. godine. Bio je finalista pesničke manifestacije "Reč u prostoru" 2012. i 2010. godine u Beogradu a 2013. Matica Srpska objavljuje knjigu poezije "Kućni Bioskop".