24. oktobar, 19.30 - KAŽI A: SLIKE ŽIVOTA - TINEJDŽERSKO DOBA

Share


U oktobru Fondacija "Danilo Kiš" nastavlja ciklus psiholoških predavanja Kaži A koji je pokrenut sa ciljem da se istakne važnost mentalne higijene i očuvanja psihičkog zdravlja.  
Predavanje na mađarskom jeziku će se održati u petak 24. oktobra 2014. godine sa početkom u 19.30 časova u Omladinskom klubu "Skladište". Predavanje pod nazivom Slike života - tinejdžersko doba održaće klinička psihološkinja iz Budimpešte Eleonora C. Jegeš, koja će pokušati da olakša i približi ovaj osetljivi period u odrastanju srednjoškolcima, roditeljima, profesorima kao i svima kojih se tiče ova bolna tema.

Pubertet predstavlja period velikih promena i traje nekoliko godina. To je period kada se menja telo deteta toliko da samom sebi može biti strano i nepoznato, a menjaju se i osećanja koja tinejdžer oseća prema sebi kao i prema osobama koje ga okružuju.
Kroz interaktivno predavanje koje je koncipirano u formi otvorenog razgovora Eleonora C. Jegeš će pokušati da predstavi prepreke i zadatke koje ovaj takozvani "period transformacije" nosi sa sobom. Tokom predavanja razbiće se predrasude o pravilnim pitanjima i odgovorima koji se mogu postaviti tokom tinejdžerskog doba.
Uz primere iz književnosti i muzike, uz priču o herojima, idealima i maštanjima psihološkinja će uvesti prisutne u atmosferu gde će svi moći da podele svoje misli, osećanja i iskustva.
Odgovor na pitanje: Ko sam ja? traži svaka mlada osoba. Postoje različiti mogući odgovori ali da li uopšte postoji pravi odgovor na ovo pitanje? Dođite da porazgovaramo o tome!
Eleonora C. Jegeš je klinički psiholog za decu i omladinu. Ova edukovana Subotičanka je osnovne studije psihologije završila na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu a specijalizaciju na Univerzitetu u Pečuju. Zvanje omladinskog radnika stekla je studirajući na Fakultetu Jönkopingi iz Švedske, School Of Education and Communication. Trenutno živi i radi u Budimpešti.

Ulaz je slobodan.