28. novembar, 20.00 - KLUB PUTNIKA: AMERIKA

Share


Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive priče sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustva, upoznavanje sa kolegama putnicima...

U Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima "Kluba putnika" razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.
Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš" a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju.
U novembru Klub putnika vodi nas u Sjedinjene Američke Države, jednu od najmoćnijih država na svetu i ekonomski i politički, u zemlju "koka kole", Holivuda, tehnologije i "američkog sna".
Sjedinjene Američke Države ili SAD su država u Severnoj Americi, sa populacijom od otprilike 300.000.000 stanovnika. Nastale od trinaest originalnih britanskih kolonija u Severnoj Americi, nezavisnost su stekle 4. jula 1776. godine. Od tada kroz ratovanje i mirnu ekspanziju, ova država se proširuju sve do Tihog okeana. Mnogi poznati pisci i naučnici, poput Mark Tvena i Tomasa Edisona su bili Amerikanci.
Ameriku će nam bliže predstaviti Ivana Rađenović, Aron Ahmeti i Vladimir Koledin koji su u Americi boravili u okviru programa Work and Travel.
Klub vodi i animira Igor Mijić, student geografije, putnik i avanturista iz Subotice.
Susret avanturista i ljubitelja putovanja održaće se u Omladinskom klubu "Skladište" u petak, 28. novembra 2014. godine sa početkom u 20.00 časova.
Ulaz je slobodan.


border= border=0