11. NOVEMBAR, 19.30 - BELDOCS EHO: DUNAV SLOBODNO PLOVI

Share


Fondacija ,,Danilo Kiš” u saradnji sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma BELDOCS u novembru prikazuje poslednji film za ovu godinu iz selekcije prošlogodišnjeg festivala.
Ljubitelji dokumentarnog filma su u utorak, 11. novembra 2014. godine bili u prilici da pogledaju  film "Dunav slobodno plovi" reditelja Saše Perića, neobičan dokumentarac o nezavisnim umetničkim scenama u osam gradova na Dunavu. Film je prikazan u Omladinskom klubu "Skladište"sa početkom u 19.30 časova.

Saša Perić, mladi umetnik i reditelj, studirao je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Godine 2010. postaje osnivač nezavisne umetničke grupe i filmske produkcije IGNIS u Beogradu. Njegova dela su pronašla mesta u kategorijama eksperimentalnog, dokumentarnog i narativnog filma, kao i video arta, instalacija, i pozorišnih performansa. Istaknutu filmografiju čine tri igrana kratkometražna filma "REC" (2007), "Labudova pesma" (2008) i "3000 Život Leptira", dokumentarni "Play" i eksperimentalni "Feniksov san".

Ulaz je slobodan.

{youtube.com}veEZ1jteUI8{/youtube.com}