18. NOVEMBAR, 18.00 - PSIHODRAMSKA RADIONICA: EMOCIJE

Share


Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" pokrenula je ciklus psihodramskih radionica otvorenog karaktera, od kojih je treća na temu "Emocije" bila održana u utorak, 18. novembra 2014. godine sa početkom u 18.00 sati u Omladinskom klubu "Skladište".  

Radionice su vodile Milana Jovićević, dipl. psihološkinja i dugogodišnja psihodramska terapeutkinja i Marijana Vasilijević, dipl. pedagoškinja.

Psihodramska radionica na temu "Emocije" bavila se povezanošću telesnih oseta i emocija, sopstvenih načina nošenja sa emocijama, posebno onima koje su nam neprijatne. Pokušali smo da osvestimo povezanost naših strategija postupanja sa emocijama, porukama iz detinjstva, ili iz drugih životnih iskustava (kao i traumatskih). Pokušali da razumemo vezu između fizioloških reakcija organizma, našeg ponašanja i toka misli za vreme doživljavanja neke emocije, pre i posle. Prijatne i neprijatne emocije, izražavanje emocija, tok misli koji dovodi do emocije i koji je prati. Telesne i fiziološke manifestacije emocija. 

Ono što učesnicima ovakav vid rada na sebi  može ponuditi je traženje odgovora i sagledavanje realnosti na nov i kreativan način u sigurnoj i kontrolisanoj psihodramskoj seansi. Zavirite u sebe. Pronađite nove izvore energije. Oživite svoju spontanost.  Definišite problem. Pronađite rešenje. Zabavite se.
Svaka radionica traje tri sata i besplatna je. Radionice funkcionišu po principu prijavljivanja za učestvovanje. Molimo prijavljene da dođu tačno na vreme. To je neophodno zbog prirode psihodramskog procesa i ostvarivanja kohezije grupe. Na  radionicu  se možete  prijaviti putem elektronske pošte na e-mail adresu:  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili telefonom na 024/ 523-566.
Prijave traju do 14. novembra 2014. godine. Učešće je besplatno.

Milana Jovićević je 2005. godine diplomirala na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu na odseku za psihologiju. Od 2005. do 2008. godine se edukovala za psihodramskog terapeuta. Zaposlena je u Predškolskoj ustanovi “Naša Radost” u Subotici od 2005. godine. Autorka je i koautorka brojnih psihodramskih radionica za omladinu, autorka je i realizatorka radionica i predavanja za roditelje o psihološkim i razvojnim temama. Koautorka je seminara “Ja polazim u školu – individualizacija procesa pripreme deteta za školu” koji je akreditovan od strane Ministarstva prosvete.

Marijana Vasilijević je završila Filozofski fakultet u Beogradu,  na odeljenju za pedagogiju. Deset godina radi u osnovnim i srednjim školama, u Subotici i Bačkoj Topoli, kao nastavnica građanskog vaspitanja  i stručna saradnica-pedagoškinja.  Idejni je tvorac i realizatorka radionice kreativnog pisanja za decu: “Maštaonica”. Učestvovala je na brojnim seminarima i različitim edukacijama iz oblasti psihologije, pedagogije i dečjih i ljudskih prava. Pohađa edukaciju iz integrativne dečje psihoterapije.