9. NOVEMBAR, 19.30 - RADNA SOBA: (R)EVOLUCIJA SVESTI - NEZNANJE KOJE IZAZIVA PANIKU: GMO

Share


U okviru projekta "Radna soba" neformalna grupa mladih Subotičana "(R)evolucija svesti" pozivala je sve radoznale, gladne znanja i kvalitetnih razmena mišljenja da učestvuju u snimanju 7. epizode istoimene emisije koja je, po drugi put, bila snimljena ne u zatvorenom studiju, već pred publikom, u nedelju, 9. novembra 2014. godine sa početkom u 19.30 časova u Omladinskom klubu "Skladište". U

Tema 7. epizode nosila je naziv: "Neznanje koje izaziva paniku: GMO". U ovoj epizodi su učesnici emisije probali da se pozabave raznim teorijama zavere koje okružuju pojam GMO i da istraže ima li zaista neke istine u svim tim negativnim i zastrašujućim tvrdnjama koje naokolo kruže. Diskutanti se raduju mogućnosti da odmah osete reakcije publike, da čuju smeh i potencijalno negodovanje, kao i da odgovore na sva pitanja koja im se postave u vezi sa aktuelnom temom emisije ili temama iz prethodnih epizoda, kao i sa emisijom u celosti. Kako navode, nije im želja da nekome nameću mišljenja, već najviše što žele je da svoje mlade i ostale sugrađane podstaknu na kritičko promišljanje te da se u njima, nakon što čuju neke stavove učesnika, probudi iskra radoznalosti i da sami dalje istražuju, saznaju nove informacije, činjenice i iz toga izvlače sopstvene zaključke. Cilj emisije "(R)evolucija svesti" je, dakle, da se u opuštenoj atmosferi priča o različitim naučnim i društvenim temama, propuštajući ih kroz prizmu kritičkog razmišljanja, naučnog pogleda na svet i humora. Emisija "(R)evolucija svesti" može da se prati na sledećem linku: youtube.com/user/revolucijasvesti?sub_confirmation=1.

Neformalna grupa mladih Subotičana "(R)evolucija svesti" se aktivno zalaže za ljudska prava, promovisanje naučnog pogleda na svet i kritičkog razmišljanja. Ova sekularno-humanistička grupa se protivi praznoverju, dogmama i svakom vidu diskriminacije i netolerancije.

Voditelj emisije je Tejmur Šihmamedov, strukovni ekonomista. U 7. emisiji učestvovali su: Aleksandar Batrićević, diplomirani inženjer biohemijskog inženjeringa i biotehnologije, Nebojša Horvat Cinger, programer i Aleksandar Baltes, diplomirani fizičar i freelance programer.

Predstavljamo učesnike 7. emisije "(R)evolucije svesti":

Tejmur Šihmamedov
●    Facebook: facebook.com/shejmus
●    e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
●    Imam 25 godina, rođen sam u Gruziji, po profesiji sam strukovni ekonomista
●    zalažem se za sekularnost, humanizam i ljudska prava.

Aleksandar Baltes
●    Facebook: facebook.com/aleksandar.baltes
●    e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
●    Rođen 1984. godine, diplomirani fizičar
●    Zalažem se za građansku nauku, odnosno javno i slobodno učestvovanje građana u razumevanju i razvijanju nauke i tehnologije.

Aleksandar Batrićević
●    Facebook: https://www.facebook.com/aleksandar.batricevic.5
●    38 godina, diplomirani inženjer biohemijskog inženjeringa i biotehnologije, radim u industriji voća.
●    Trenutni cilj - širenje znanja uz eliminaciju nadrilekara, pseudonauke i prevare.

Nebojša Horvat Cinger
●    Facebook: facebook.com/H.Cinger.Nebojsa
●    e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
●    26-ogodišnji otac i programer
●    Zalažem se za progresivnije i tolerantnije društvo.


Fondacija "Danilo Kiš" je u septembru 2014. godine raspisala poziv "Radna soba" sa ciljem da podstakne pojedince i udruženja da promišljaju svoju ulogu u zajednici, da sebe gledaju i razvijaju kao nosioce novih kulturnih strujanja i promena, te da javni prostor posmatraju i brane kao svoj. Omladinski klub “Skladište” zamišljen je, dakle, kao RADNA SOBA za sve koji se (pro)nalaze na putu ka realizaciji svojih ideja, zamisli i projekata kojima Grad i svoje neposredno okruženje čine lepšim, dinamičnijim, zdravijim i boljim.