11. DECEMBAR, 19.30 - KLUB PUTNIKA: AUSTRIJA

Share


Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive priče sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustva, upoznavanje sa kolegama putnicima...
U Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima "Kluba putnika" razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.

Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš" a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju.

U decembru Klub putnika vodi nas u Austriju, zemlju burne i bogate prošlosti, impozantnih građevina i još lepše prirode. Nekad sedište jedne od vodećih evropskih monarhija, Austrija je zemlja posebno lepih dvoraca u kojima se i danas oseća duh kraljevske prošlosti i gde između zidova salona za ples možda možete da čujete i fine taktove valcera.
Austrija ima bogatu kulturnu baštinu. Volfgang Amadeus Mocart svetski je poznat austrijski kompozitor, a veliku popularnost uživa i muzika Franca Šuberta. U svetu filozofije i ideja kontroverze i dalje izaziva Sigmund Frojd, dok je velik uticaj na filozofiju 20. veka imao Ludvig Vitgenštajn. Što se tiče umetnosti, slike Gustava Klimta iz kasnih 1800-ih naširoko su cenjene.

Ovu prelepu a ne tako daleku zemlju predstaviće nam sam voditelj i animator Kluba putnika Igor Mijić, student geografije, putnik i avanturista iz Subotice.

Susret avanturista i ljubitelja putovanja održaće se u četvrtak, 11. decembra 2014. godine sa početkom u 19.30 časova u Omladinskom klubu "Skladište".

Ulaz je slobodan.