12. DECEMBAR, 20.00 - UDRUŽENJE ELECTE: SVEČANO ZATVARANJE KONCERTNE SEZONE SUBOTICE

Share


Fondacija "Danilo Kiš" nastavlja podršku i promociju kulturnih događaja i umetnika koji neguju savremenu kulturu i univerzalne kulturne vrednosti, kao i promociju mladih talentovanih umetnika iz našeg grada.
Ove zime Udruženje "Electe" uz podršku Fondacije "Danilo Kiš" organizuje svečano Zatvaranje koncertne sezone Subotice. Ovim koncertom Electe zatvara treću koncertnu sezonu tokom koje su u našem gradu nastupili brojni, vrsni umetnici iz naše zemlje, Evrope i sveta.

Koncert zatvaranja ovogodišnje sezone se održalo u petak, 12. decembra 2014. godine u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20 časova.
Ulaz je bio slobodan i svi ljubitelji kvalitetne klasične muzike su bili dobrodošli.
Na koncertu su nastupili članovi udruženja Electe kao i njihovi prijatelji. Ono što je posebno iznenadilo subotičku publiku bio je kratki performans na samom početku koncerta gde se iz publike začulo zvono telefona „Nokia Tune“ posle čega su svi članovi Electe sa različitih strana sale imitacijom na svojim instrumentima ponovili melodiju zvona. Ovo je sve sugrađane neočekivano iznenadilo a ceo performans propratili su velikim aplauzom i ovacijama. Između ostalog i ovo je razlog što subotička publika koncert svečanog zatvaranja svrstava u najinteresantnije koncerte u sezoni. Po mišljenju umetničke i stručne javnosti koncert je bio izuzetan užitak za sve ljubitelje umetničke muzike.
Organizatori Udruženja "Electe" izuzetno su ponosni što je koncertna sezona realizovana po najavljenom planu i što su subotičkoj publici pružili vrhunske interpretacije umetnika iz naše zemlje i inostranstva. U ovoj godini realizovan je veliki broj koncerata i kulturnih događaja, od kojih se posebno izdvajaju Festival “FEMUS” u februaru, ”International Piano Fest” u aprilu, nastup Mađarskog nacionalnog hora pod dirigentskom palicom Antala Maćaša u junu, koncert orkestra “Odeon” iz Minhena povodom Dana grada, koncert Vojvođanskog mešovitog hora pod dirigentskom palicom maestra Andreja Bursaća i Večeri kamerne muzike na kojima su nastupili umetnici i kamerni orkestar iz Novog Sada.
“Electe” nastavlja svoju kulturnu misiju novim projektima i pripremom za Koncertnu sezonu 2015, a publici se zahvaljuje na ukazanom poverenju i podršci.

www.electe.org

PROGRAM

1. Franjo Kuhač - Kornelije Stanković: Narodne pesme iz Bačke / Bácskai népdalok (izbor/válogatás)
- Sunce se rađa…
- Smiljana i venac
- Devojka se u Drenovcu kupa
Izvode/előadják:
Tamara Štricki Seg – glas/ének
Görög Noémi – klavir/zongora

2. Gabriel Fauré: Après un Rêve / Nakon sna / Ébredés
Izvode/előadják:
Milena Radović – violončelo/gordonka
Görög Noémi – klavir/zongora

3. Luigi Denza: Funiculí – Funiculá
Eduardo di Capua: O sole mio
Izvode/előadják:
Kiss Tivadar – tenor/tenor
Görög Noémi – klavir/zongora

4. Komična fantazija na Bizeovu temu/Komikus fantázia egy Bizet témára
Izvode/előadják:
Rozs Renáta – flauta/fuvola
Radetity Ádám – saksofon/saxofon
Görög Enikő – klavir/zongora

5. Aladin fantazija/Aladdin fantázia
arr. Milica Ilić
Izvode/előadják:
Klavirski duo sestre Gereg / Görög zongorakettős

6. Aram Hačaturjan/Aram Hacsaturján: Igra sabljama / Kardtánc
arr. Nagy Némedi Emma
Izvode/előadják:
Članovi Udruženja Electe / Az Electe egyesület tagjai

www.electe.org