17. DECEMBAR, 19.30 - KAŽI A: PREDAVANJE MAJE STOPARIĆ - KAKO ODABRATI PRAVOG PARTNERA?

Share


U decembru Fondacija "Danilo Kiš" nastavlja ciklus psiholoških predavanja pod nazivom "Kaži A" kojim Subotičanima pruža podršku u očuvanju mentalne higijene i psihičkog zdravlja. 
Predavanje pod nazivom "Kako odabrati pravog partnera?" biće održano u Omladinskom klubu "Skladište" u sredu, 17. decembra 2014. godine sa početkom u 19.30 časova. Predavanje će održati psihoterapeutkinja Maja Stoparić. Ulaz je slobodan.

U savremenom svetu je sve više ljudi koji su nezadovoljni svojim partnerskim životom iz razloga što misle da još uvek nisu izabrali pravog, ili zato što su nezadovoljni vezom u kojoj su. Iz tog razloga tema partnerskih odnosa, kao i pitanja iz te oblasti, postaju sve važnija, kako za mlade, tako i za odrasle. Da li za jednu osobu postoji samo jedan pravi partner? O čemu treba voditi računa pri izboru osobe sa kojom ćemo biti u vezi? Da li da slušamo srce ili razum? Šta to znači kada partner uopšte nije ljubomoran, a šta ako je ljubomoran stalno? Šta je razlika između zaljubljenosti i ljubavi? Može li partner da nas usreći ili rastuži? Da li se bolje slažu slični ili različiti partneri? Na ova i još mnogobrojna pitanja, odgovore ćete imati priliku da čujete tokom predavanja na temu „Kako izabrati pravog partnera“ koje će voditi psihoteraputkinja Maja Stoparić.

Maja Stoparić je psihološkinja i psihoterapeutkinja. Vanredna je supervizorka i predavačica u transakcionoj analizi sa međunarodnom diplomom (EATA, Evropska asocijacija za transakcionu analizu i ITAA, Međunarodna asocijacija za transakcionu analizu). Članica je Saveza društava psihoterapeuta Srbije, kao i TA Centra (Asocijacije transakcionih analitičara Srbije). Sertifikovana međunarodna trenerka grupa iz transakcione analize za profesionalce u oblasti humanističkih nauka, kao i grupa za lični razvoj u Srbiji i regionu. Diplomirala u Beogradu na Filozofskom fakultetu.
Radi individualnu i porodičnu psihoterapiju i savetovanje, kao i psihoterapiju i savetovanje parova. Sem toga se već 20 godina bavi radioničarskim radom sa mladima u oblasti asertivnosti, emocionalne pismenosti i edukacije o partnerskim odnosima. Tokom tog vremena je bila i deo tima Republičkog centra za planiranje porodice za edukaciju i superviziju savetnika koji su radili u savetovalištima za mlade u Srbiji pri domovima zdravlja. Takođe je bila deo tima Ekspertske grupe za razvoj i zdravlje mladih pri Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.
Kada su u pitanju odrasli, autorka je i voditeljka edukacije „Tri roditeljske veštine”, kao i „Emocionalna pismenost”. Takođe aktivno učestvuje na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim konferencijama i kongresima.