18. DECEMBAR, 19.30 PREDSTAVLJAMO MLADE AUTORE - VLADIMIR MILOJKOVIĆ: RAZGOVOR SA HERTOM

Share


Fondacija "Danilo Kiš" nastavlja predstavljanje i pružanje podrške mladim autorima iz Subotice, zemlje i regiona u okviru književnog ciklusa Predstavljamo mlade autore kroz koji smo do sada predstavili Slobodana Bubnjevića, Bojana Babića, Srđana Srdića, Dušana Vejnovića, Borislava Stanića i Žarka Aleksića.
Ovog decembra ćemo predstaviti Subotičanina Vladimira Milojkovića i njegovu zbirku poezije "Razgovor sa Hertom" u izdanju Studentskog kulturnog centra iz Kragujevca.
Književno veče se održalo u četvrtak, 18. decembra 2014. godine sa početkom u 19.30 u Omladinskom klubu "Skladište". Moderator večeri je bio Nenad Glišić, pisac i izdavač.
Ulaz je slobodan.

Vladimir Milojković je rođen 2. avgusta 1978. godine u Subotici, gde živi i radi. Dobitnik je treće nagrade na konkursu za Najlepšu ljubavnu pesmu Doma kulture iz Ivanjice 1997/1998. koju je dobio kao srednjoškolac i time postao najmlađi nagrađeni tog konkursa. Selektor i recenzent bili su pesnici Duško Trifunović i Pero Zubac. Osvojio je prvo mesto na konkursu Američkog kutka iz Subotice povodom petogodišnjice osnivanja Kutka 2011. na temu My American Dream za pesmu na engleskom. Učesnik je konkursa Seeking For A Poem 2011/2012. u organizaciji časopisa Diogen i la stanza del poeta (Italija) gde je zastupljen sa 150 autora internacionalnog konkursa u posebnom izdanju časopisa Diogen. Dobitnik je specijalne nagrade Branislav Čeganjac na konkursu za Najlepšu ljubavnu pesmu 2011/2012. Doma kulture iz Ivanjice. Nagrađen je na konkursu Trava 2012. godine. Dobitnik je treće nagrade za poetsko-vizuelni performans Poezin Slam 2013. godine. Učesnik i nagrađeni na KG Open Poetry festivalu 2012. kao jedan od 16. odabranih autora. Objavljivao je u književnim časopisima Jesenjin, Luča, Avangard i fanzinu Librarion kao i u mnogim zbornicima poezije (Osvetljavanje 2013. i Do zuba u vremenu - zbornik poezije socijalne tematike 2014). Nastupao je na večerima poezije: Poezija u kući (CK13 Novi Sad), Pesničenje (Beograd), Poetarium (Novi Sad), Poezin Slam (Beograd). Njegove pesme se nalaze u zajedničkoj zbirci radova Radovi u Kući (2012.) i na ulici gaze bose ljude (2013) učesnika radionice kreativnog pisanja u Novom Sadu sa pričama, pesmama i kolažima. Izuzev književnosti bavi se slikarstvom, umetničkom fotografijom, poetsko-vizuelnim performansima i eksperimentiše zvukom. Apsolvent je na Pedagoškom fakultetu u Somboru (oblast vizuelne umetnosti).