21. FEBRUAR, 19.30 - RADNA SOBA: (R)EVOLUCIJA SVESTI - VAKCINE

Share


U okviru projekta "Radna soba" Udruženje građana iz Subotice "SEKULARNI KRUG" pozvalo je mlade ljude gladne znanja i kvalitetnih razmena mišljenja da učestvuju u snimanju 10. epizode emisije "(R)evolucija svesti" koja je bila snimljena pred publikom u subotu, 21. februara 2015. godine sa početkom u 20 časova u Omladinskom klubu "Skladište".

Tema 10. epizode je nosila naziv: "Vakcine - sve što treba da znate". U ovoj epizodi se diskutovalo o tome šta su vakcine, zašto je vakcinacija bitna i zbog čega postoje neki ljudi koji odbijaju da vakcinišu sebe, ili svoju decu.

Voditelj emisije je Tejmur Šihmamedov, strukovni ekonomista. U 10. emisiji je učestvovao dr Nebojša Bohucki iz Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Diskutanti se raduju mogućnosti da odmah osete reakcije publike, da čuju smeh i potencijalno negodovanje, kao i da odgovore na sva pitanja koja im se postave u vezi sa aktuelnom temom emisije ili temama iz prethodnih epizoda, kao i sa emisijom u celosti. Kako navode, nije im želja da nekome nameću mišljenja, već najviše što žele je da svoje mlade i ostale sugrađane podstaknu na kritičko promišljanje te da se u njima, nakon što čuju neke stavove učesnika, probudi iskra radoznalosti i da sami dalje istražuju, saznaju nove informacije, činjenice i iz toga izvlače sopstvene zaključke. Cilj emisije "(R)evolucija svesti" je, dakle, da se u opuštenoj atmosferi priča o različitim naučnim i društvenim temama, propuštajući ih kroz prizmu kritičkog razmišljanja, naučnog pogleda na svet i humora.
Emisija "(R)evolucija svesti" može da se prati na sledećem linku: youtube.com/user/revolucijasvesti?sub_confirmion=at1.

Udruženje građana iz Subotice "SEKULARNI KRUG" se aktivno zalaže za ljudska prava, promovisanje naučnog pogleda na svet i kritičkog razmišljanja. Ova sekularno-humanistička grupa se protivi praznoverju, dogmama i svakom vidu diskriminacije i netolerancije.

Više o udruženju i njegovim emisijama: facebook.com/resvesti
youtube.com/user/revolucijasvesti?sub_confirmation=1

Fondacija "Danilo Kiš" je u septembru 2014. godine raspisala poziv "Radna soba" sa ciljem da podstakne pojedince i udruženja da promišljaju svoju ulogu u zajednici, da sebe gledaju i razvijaju kao nosioce novih kulturnih strujanja i promena, te da javni prostor posmatraju i brane kao svoj. Omladinski klub “Skladište” zamišljen je, dakle, kao RADNA SOBA za sve koji se (pro)nalaze na putu ka realizaciji svojih ideja, zamisli i projekata kojima Grad i svoje neposredno okruženje čine lepšim, dinamičnijim, zdravijim i boljim.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.